23948sdkhjf

Lyfthandbok i ny utgåva

Kiwa Inspecta ger ut en ny utgåva av utbildningsboken ”Förarkurs – Mobila arbetsplattformar (skylift)”. Nyutgåvan bjuder på flera nyheter, men har som tidigare säkerhet i fokus.

Många olyckor inträffar vid arbete med skylift och andra mobila arbetsplattformar. Fel hantering eller bristande kännedom om riskerna är orsak till de flesta olyckor.

– Kunskap och riskmedvetenhet är två viktiga förutsättningar för att kunna arbeta säkert. Vägen dit går genom utbildning, säger John Elofsson, utbildningsansvarig inom lyft på Kiwa Inspecta.

Den nya utgåvan av ”Förarkurs – Mobila arbetsplattformar (skylift)” är framtagen som utbildningsbok för den som går Kiwa Inspectas lyftutbildning, men kan också användas som en uppslagsbok för den som redan arbetar med lyft.

– Man kan inte hålla all information i huvudet. När man behöver slå upp något eller friska upp minnet kan man vända sig till den här boken, eftersom den innehåller allt inom lyft, säger John Elofsson.

Boken tar bland annat upp säker användning i olika miljöer, kontroll av mobila plattformar före användning, samt fallskydd och fallhindrande utrustning. Den har också uppdaterats med gällande lagar och föreskrifter och fått nya illustrationer som vägleder läsaren genom informationen. Varje kapitel följs av anteckningssidor för egna noteringar.

Framöver kommer ”Förarkurs – Mobila arbetsplattformar (skylift)”att utvecklas vidare och utgöra basen i en webbaserad utbildning, berättar Irene Nettéus, projektledare för e-learning på Kiwa Inspecta.

– För att möta marknadens behov kommer vi att erbjuda fler utbildningsformer. En webbaserad kurs för förare av mobila arbetsplattformar kan vara värdefull för att möta kraven på 5 års repetition, men också som teoridel före praktisk genomgång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079