23948sdkhjf

Allt fler sägs upp från Samhall

Flera Samhallanställda har fått sluta på grund av personliga skäl. Fastighetsanställdas förbund har reagerat och ska imorgon träffa näringsminister Mikael Damberg och tala om utvecklingen och arbetsmiljön på Samhall, rapporterar tidningen FastighetsFolket

Kraven på de anställda i Samhall har hårdnat, vilket inte bara Fastighetsanställdas förbund framhåller utan det konstaterades också i Statskontorets rapport från i maj 2017. Exempelvis kan allt färre personer med rörelsehinder anställas i företaget, eftersom affärsinriktningen vridits mot kommersiella servicetjänster som kräver rörlig och förhållandevis välfungerande personal.

Men att färre personer med fysiska arbetsnedsättningar anställs är inte allt, enligt FastighetsFolket har Samhall dessutom, i högre utsträckning än förr, sagt upp redan anställda på grund av personliga skäl. 

De senaste fem åren har Fastighetsanställdas förbund hållit minst 50 lokala och 13 centrala förhandlingar rörande uppsägningar på Samhall, uppger tidningen.

Hur många av de förhandlingarna som resulterat i att den anställda fått lämna Samhall och hur många som fått vara kvar, finns det enligt uppgift ingen statistik på. Men mellan 10 och 15 personer ska ha tvingats sluta sina arbeten på Samhall på grund av personliga skäl och ytterligare ett antal har slutat efter en överenskommelse med företaget.

I linje med det har på senare år också flera anmälningar om missförhållanden i arbetsmiljön på Samhall inkommit till Arbetsmiljöverket. Företaget toppar med råge verkets lista över de företag i branschen som anmälts. 

Kommentera en artikel (3)
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08