23948sdkhjf

OKG väljer lokal leverantör

Inom ramen för avvecklingen av O1 och O2 har OKG i dagarna tecknat ett avtal med Damen Oskarshamnsvarvet.

Detta innebär en lokal tillverkning av de ståltankar som ska användas för förvaring av de reaktordelar som kapas ned i mindre bitar.

OKG har sedan tidigare tecknat avtal med General Electric, GE, avseende att kapa itu de reaktordelar som finns i reaktortankarna på O1 och O2. Nu görs ytterligare en upphandling för att säkerställa en effektiv avveckling av dessa anläggningar.

Offerter har sedan tidigare begärts in beträffande tillverkning och leverans av ståltankar med ingående kassetter som ska användas för förvaringen av de komponenter som ska kapas ned i mindre bitar.

– Det mest konkurrenskraftiga anbudet har Damen Oskarshamnsvarvet lämnat och det är med stor tillfredsställelse som jag kan konstatera att vi nu kan teckna avtal med en leverantör på så nära håll, säger vd Johan Dasht.

Tankarna kommer att tillverkas i tre skilda utföranden för de olika behov som föreligger. Den största volymen kommer att tillverkas med 50 mm tjocka väggar, men det kommer även att göras tankar med väggar som är 100 respektive 150 mm tjocka. Leveranserna kommer att ske löpande under två års tid med start våren 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157