23948sdkhjf

Axel Johnson blev alla tiders arbetsgivare

Vann Visa vägens hederspris.

I måndags delades Visa vägen-priset ut för tionde året i rad, Samhalls pris för att uppmärksamma arbetsgivare som har gjort mest för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionshinder.

Vinnare av det, för tioårsjubileet särskilt instiftade hederspriset för den arbetstagare som sedan priset instiftades bäst ”visat vägen” mot en mer inkluderande arbetsmarknad gick till Axel Johnson.

Priset delades ut inför över 800 personer på Rival i Stockholm. Galan leddes av Glada Hudik-teaterns Pär Johansson och innehöll anföranden av bland annat näringsminister Mikael Damberg, hotellkungen Petter Stordalen, artisten Louise Hoffsten och hockeyhjälten Peter Forsberg.

Motiveringen för priset löd:
”Axel Johnson har visat affärsnyttan av socialt ansvarstagande och genom en aktiv styrning skapat ett engagemang som genomsyrar hela verksamheten. Med ett tydligt ledarskap, som sträcker sig över generationsgränserna, har de skapat nya vägar till arbete för tusentals personer med funktionsnedsättning i hela landet.”

Priset för årets eldsjäl gick till Arne Anderstedt, vd på Högbo bruk i Sandviken och priset för årets arbetsgivare gick till Östhammars kommun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11