23948sdkhjf

Essity och Sodexo populära arbetsgivare

Essity och Sodexo har fått utmärkelsen "Karriärföretag 2018" och är därmed en av de 100 mest attraktiva arbetsgivarna i hela Sverige. Utbildningsföretaget Lernia finns också med på listan.

Utmärkelsen ”Karriärföretag 2018” delas ut till de 100 arbetsgivarna som erbjuder de bästa karriärs- och utvecklingsmöjligheterna och det bästa employer branding-arbetet i Sverige. Essity finns med på listan för sjätte året i rad.

Tanken med utmärkelsen är att den ska underlätta för studenter och yrkesverksamma i valet av arbetsgivare.

I år har rekryteringsföretaget Jobtip analyserat 800 företag och statliga verk, myndigheter och kommuner, för att få fram Sveriges 100 främsta karriärföretag. Grundkriteriet för att kunna bli ett Karriärföretag är att ha minst 250 anställda och/eller 250 miljoner i omsättning. 

Göran Ågren, HR direktör för Essity Norden och Baltikum, säger att det är oerhört viktigt att de lyckas attrahera de bästa inom branschen för att kunna fortsätta utvecklas och behålla sin starka ställning på hygien- och hälsomarknaden.

– Eftersom unga i åldern 30–39 år byter jobb ungefär dubbelt så ofta som personer mellan 50-59 år är det viktigt för oss att attrahera och behålla unga. Den här utmärkelsen är en bekräftelse på att vi har ett starkt driv i dessa frågor och har gjort ett bra employer branding-arbete. 

Sodexos vd Azita Shariati säger att utmärkelsen är en kvalitetsstämpel på att företaget når ut till nuvarande och potentiella medarbetare.

- Det är lika angeläget att attrahera ny arbetskraft som att erbjuda utvecklingsmöjligheter för de som redan arbetar hos oss, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093