23948sdkhjf

Pris för effektivare dekorteknik

Tonejet, ledande tillverkare av inkjetteknologi drop-on-demand, och Rockwell Automation, ledande automationsföretag, har blivit prisade för sitt samarbete för tryckteknik till burkindustrin. Tekniken används för dekor på dryckesburkar och möjliggör nu digitalt dekortryck med högre effektivitet och produktivitet än tidigare tekniker.

Företagen blev utsedda vinnare i kategorin Partnership vid årets Innovation Award på InPrint 2017. Tävlingen sponsrad av Ricoh uppmärksammar betydande framsteg inom tryckindustrin och delar ut pris i två kategorier: Innovative Partnership och Extraordinary Products. Priset erhåller man för den unika digitala printmotorn Tonejet Cyclone som är utrustad med det innovativa iTRAK intelligenta transportsystemet från Rockwell Automation.

– Att vinna detta innovativa partnerskapspris hedrar det otroliga arbete som lagts ned vid utvecklingen av Tonejet Cyclone, säger Simon Edwards, Försäljnings- och marknadschef hos Tonejet. Detta system representerar ett stort framsteg inom direktdekortryck på metallburkar. med funktioner som förbättrar kvalitet och effektivitet samtidigt som det radikalt minskar tiden till marknaden. Vi är mycket stolta av att erhålla detta pris med tanke på kvaliteten hos de övriga finalisterna.

Konventionellt tryck av burkdekorer har traditionellt hindrats av bristande flexibilitet vid transport- och hanteringsprocesser. Det innebär bl a att den långsammaste processen dikterar indexeringstiden och den största rörelsen dikterar maskinens storlek, vilket får effekt både för genomloppshastigheten och maskinens fotavtryck. Genom att kombinera linjära och roterande rörelser levererar iTRAK-systemet en flexibel, helintegrerad lösning som hjälper maskinbyggare att uppnå ett nytt paradigm för effektiv förpackningshantering genom dekorprocessen. Tonejet Cyclone använder iTRAK-systemet för att på ett smart sätt transportera burkarna under dekorprocessen, vilket anpassas till den tid och det utrymme som krävs för varje enskild operation. Detta resulterar i högre produktivitet än konventionella processer tillåter, och garanterar en högkvalitativ finish.

Tonejets elektrostatiskt styrda dop-on-demand printmotor möjliggör virtuellt obegränsade möjligheter att personalisera och skräddarsy dryckesburkar efter kundens behov, utan att stoppa produktionen för att byta plåtar eller färg. Tonejet Cyclone med iTRAK-systemet kan också snabbt svara mot efterfrågan från burktillverkarnas kunder på säsongs- eller av regionala trender styrda kampanjer för att producera ett mycket diversifierat produktsortiment.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062