23948sdkhjf

Hitflyttade ska sälja Sverige

Internationella nyckelpersoner hyllar Sverige som life science-nation i slutfasen av EMA-striden.

Internationella nyckelpersoner inom life science och läkemedelsutveckling hyllar Sverige som ett land med professionellt forskningsklimat och entreprenöriell anda. Samtidigt lyfts det svenska samhället för att det ger reella möjligheter att kombinera yrkesliv och familjeansvar. Detta visar branschorganisationen Swedenbios intervjuer med redan hitflyttade life science-experter. Syftet är att motbevisa en tidigare bild som spridits där det finns frågetecken hos delar av dagens EMA-anställda att flytta med till Stockholm om Sverige väljs som nytt värdland för EMA.

– Vi ville ta reda på hur det egentligen är genom att intervjua några av de utländska branschkollegor som valt att flytta till och arbeta i Sverige, säger Jonas Ekstrand, vd på Sweden bio som gläds åt det enorma gensvaret.

Intervjuerna handlar om vilka förväntningar den internationella life science-personalen hade på Sverige innan enskilda personer och familjer flyttade hit – och hur de ser på landet och möjligheterna idag.

I svaren är det en helt annan bild än det kalla gråa Sverige som målas upp. Sverige hyllas – för allt från proffsigt forskningsklimat till möjligheten att balansera arbetslivet med en aktiv och social fritid.

Bland de intervjuade finns bland annat Marc Gailhardou, Sverigechef för MSD, som beskriver Sverige så här:

- In Sweden, innovation is indeed everywhere: at a time when healthcare is digitalizing, Sweden is definitely at the forefront. Moreover, moving to Sweden has proved to be an ‘on the spot’ family decision.

Även Medivirs chef Christine Lind gillar Sverige:

- Here I can be the CEO of a company and still have time for my family.

Just nu diskuteras utvärderingarna av samtliga kandidatstäder och beslut om myndighetens nya lokalisering fattas efter omröstning vid Allmänna rådets möte den 20 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11