23948sdkhjf

Hedersomnämnande för unik återvinningstjänst

Tork PaperCircle, från Essitys globala varumärke Tork, är världens första återvinningstjänst för pappershanddukar. Den 18 oktober fick Essity ett hedersomnämnande på European Paper Recycling Awards i Europaparlamentet.

Tork PaperCircle nominerades som en av fyra finalister i kategorin ”Information & utbildning” på European Paper Recycling Awards. Utmärkelsen uppmärksammar projekt, initiativ och kampanjer som bidrar till ett hållbart Europa genom aktiviteter som främjar pappersåtervinning. Juryn består av akademiker, journalister och medlemmar av Europaparlamentet, däribland Simona Bonafè, som ansvarar för Europaparlamentets avfallslagstiftning.

–  Essitys projekt synliggör vikten av att involvera producenter i hela produktlivscykeln. Bolaget visar hur hållbarhet kan bli en integrerad del av industriell utveckling, säger Simona Bonafè, European Paper Recycling Council.

– Tork PaperCircle är ett bra exempel på hur vi, tillsammans med våra kunder, visar vägen mot en cirkulär ekonomi för hygienprodukter. Vi är glada över att European Paper Recycling Council ger oss detta erkännande, säger Kersti Strandqvist, Senior Vice President Sustainability, Essity.

- Med Tork PaperCircle hjälper vi våra kunder att sluta cirkeln genom att återvinna förbrukade pappershanddukar för tillverkning av nya mjukpappersprodukter. Tjänsten minskar avfallet och sänker koldioxidutsläppen med 40 procent (enligt en LCA verifierad av IVL Svenska Miljöinstitutet). För närvarande ingår konceptet i pilotprojekt i Tyskland och Nederländerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093