23948sdkhjf

Rekorduppdrag i Norge

Svevia AS stärker sin ställning i Nordnorge. Senaste uppdraget är ytterligare ett 15 år långt driftkontakt värt 20 miljoner norska kronor per år.

E6:an mellan Nord-Trøndelag till Korgfjellet är smal och har en vägstandard som enligt Statens Vegvesen ger dålig trafiksäkerhet och nedsatt framkomlighet. Något som ses som ett problem för såväl godstrafiken, turistnäringen och boende i området.

Nu ska sträckan byggas om. Entreprenaden omfattar både projektering, nybyggnation samt drift och underhåll av sträckan under 15 år. Svevia ska vara underentreprenör åt Skanska som räknat hem totaluppdraget.

Svevia har sedan tidigare ett likadant 15-års uppdrag för Hæhre Entreprenør AS. De två uppdragen ligger i direkt anslutning till varandra och går dessutom rakt igenom driftområde Mosjøen som Svevia också ansvarar för.

- Svevia AS har nu en orderreserv på över 1 miljard norska kronor och kontrakt som sträcker sig fram till år 2032. Kontraktet med Skanska har synergier med övriga kontrakt något som ger trygghet och arbetsro för att fortsätta satsa och växa i Norge, säger Lars Reitan, vd, Svevia AS.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094