23948sdkhjf

Industrimässorna lockade 1 450

1 450 personer besökte Industrimässorna Stockholm 2017 på Kistamässan den 10-12 oktober.

Eventet lockade många beslutsfattare som ville hålla sig uppdaterade kring det senaste för att uppnå en effektiv produktionskedja.

Fokus på mässan var bland annat ”smart industri”, där i huvudsak svenska leverantörer och producerande industri har visat sig ha en stark gemensam vilja att nå högre höjder i Mälardalen och norra Sverige.

Höjdpunkterna under eventet var bland annat Leif Östlings seminarium ”Utmaningar för svensk industri”, CLVR Works paneldiskussion om VR och AR i framtiden och Susanne Timsjö som nyligen tillträtt som försäljningschef på ABB med hennes seminarium om framtidens robotar.

Många utställare visade också upp avancerad teknik på plats, bland annat Siemens som presenterade MindSphere, ett molnbaserat IoT-operativsystem.

I år välkomnades även studerande från högre utbildningar i relation till industrin, något som utställarna själva uttryckt en önskan om då industrin fortsatt har svårigheter kring kompetensförsörjningar. 1450 besökare och nära 70 utställande företag deltog.

Arrangören Easyfairs satsar nu på Industrimässorna Malmö som kommer tillbaka den 6-7 februari 2019, då i en ny kostym. Det blir fem mässor under ett tak: Mät- och reglerteknik), WorkSafe, Pumps & Valves Nordic, Automation och Underhållsteknik blir de fem mässnamnen.

Foton: Christer Åkerlundh, U&D

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062