23948sdkhjf

Bravida och NCC i partneringavtal

Bravida har tecknat partneringavtal med NCC när Mälarsjukhuset i Eskilstuna renoveras. Uppdraget har ett ordervärde på cirka 73 miljoner kronor. 

Mälarsjukhuset i Eskilstuna ska byggas om och moderniseras. Bravida har fått i uppdrag av NCC att utföra samtliga installationer inom el, vs, ventilation och säkerhet i en 15 000 kvadratmeter stor sjukhusbyggnad. Byggnaden rymmer lokaler för vård och administration.

Projektet, som inkluderar de nya installationerna, kommer att bidra till att lokalerna får betydligt lägre energiförbrukning och bättre driftekonomi.

Uppdraget utförs som ett partneringprojekt och en projektledare från varje teknikområde involveras från Bravida. Dessutom arbetar en installationschef från Bravida tätt tillsammans med NCC för att samordna projektet.

Hans Kroné, projektchef på NCC, säger i ett pressmeddelande att partnering är en optimal samarbetsform i komplexa projekt.

– Installationer är en stor och viktig del i ombyggnaden och tillsammans kan vi skapa moderna, effektiva och långsiktigt hållbara vårdmiljöer som gynnar patienterna, de anställda och landstinget.  

Projektet är uppdelat i olika etapper, en för varje sjukhusbyggnad. Den första etappen beräknas vara färdig vid årsskiftet 2017/2018 och den sista vid årsskiftet 2018/2019. Totalt kommer cirka 20 Bravidamedarbetare vara engagerade i projektet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078