23948sdkhjf

Levererar nya spårsystem

S:t Eriks AB och PCM RAIL.ONE AG har inlett ett samarbete för att leverera fixerade spårsystem till kommande tunnel- och broprojekt för höghastighetsjärnvägen i Sverige.

RAIL.ONE har sedan mer än 60 år levererat betongslipers och utvecklat innovativa och hållbara slab track-system. S:t Eriks har också lång erfarenhet av bland annat betong och rikstäckande närvaro. De två ska nu leverera avancerade spårlösningar till järnvägsprojekt i Norden.

Slab track är fixerade, ballastfria spår som sitter fast direkt i betongkonstruktionen, en teknik som används på flera håll runt om i världen för höghastighetståg och för moderna, hållbara järnvägsprojekt som drastiskt reducerar årliga underhållskostnader.

Förutom ökad stabilitet vinner slab track också viktiga platsmarginaler på höjden, eftersom spåren är inbäddade i betongen. Det har betydelse till exempel vid tunnel- och brobyggen.

– För oss betyder samarbetet med Rail One mycket. Vi blir ännu bredare i vårt järnvägssortiment, säger Fredrik Adielson, affärsutvecklare Järnväg & Trafik på S:t Eriks.

Ett nära samarbete mellan S:t Eriks och RAIL.ONE möjliggör lokal tillverkning av slab track-lösningar som är anpassade efter den svenska marknadens krav och behov.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062