23948sdkhjf

Matig Merlo med massa redskap

Hüllert premiärvisade en helt ny redskapsbärare på Load up North, en maskin som utlovas vara mycket användbar med fyra styrsystem och flera kraftuttag.

Boden. Nils-Gunnar Burge och hans Hüllert Maskin hade letat sig till Boden, med i bagaget hade han en hel rad maskiner, däribland en helt ny redskapsbärare som premiärvisades på Load up North: Merlo MM 135MC.

– Den kan användas med en mängd olika redskap, det går att frontmontera, bakmontera och sidomontera redskap och det finns kraftuttag både fram och bak, förklarar Nils-Gunnar Burge.

Maskinen har dessutom fyra styrsystem, och blir därför extra användbar, hävdar han.

– Den har en väldigt snäv svängradie och kan också gå i sidled.

Maskinen uppges lämpa sig för diverse uppdrag, den kan förses med till exempel släntklippningsaggregat, sopaggregat, vikplog eller snöslunga.

– Det är en helt ny maskin som vi tror ska bli populär i hela Sverige.

Merlo MM 135MC har en fyrcylindrig Tier4 Deutzmotor på 100 kilwatt/135 hästkrafter. Dieseltanken rymmer 150 liter och Adblutanken 18 liter. Hytten utlovas vara rymlig med 360 graders sikt, den ska vara lätt att ta sig in och ut ur, med lite buller, högt förarsäte och skyddad både för fops och rops.

Hüllert Maskin hade också med sig sin trogna ”allfixare”, Merlo P27.6.

– Det är en fantastisk maskin, med ett fantastiskt lågt insteg, en kompakt teleskoplastare som kan förses med personkorg, sopaggregat, vikplog, gafflar …

Den kompakta maskinen är 1,80 meter bred och 1,93 meter hög, den väger knappt fem ton och kan lyfta 2,7 ton till en höjd av drygt sex meter.

– Den passar perfekt till exempel på kyrkogårdar, kommuner eller industrier, men också för ”vanliga” entreprenörer, säger Nils-Gunnar Burge.

Läs gärna mer om årets upplaga av Load up North här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093