23948sdkhjf

Tecknar norskt ramavtal

Tyréns fortsätter sin satsning på den norska marknaden och tecknar ett brett ramavtal inom järnväg.

Norge har stort fokus på att utveckla sin järnvägsinfrastruktur de närmaste fyra åren. Som en del av satsningen tecknar det statliga företaget Bane NOR ett ramavtal med Tyréns. Avtalet gäller tre områden: utredningar, planskeden och tekniska huvudplaner.

- Det är ett fint betyg att vi fick tilldelning på alla tre områden, det här är ett brett avtal som gäller allt från arkitekttjänster till säkerhetsvakter på järnväg, säger Daniel Wallström, regionchef på Tyréns.

Tyréns satsar på att växa i Norge och har ett antal uppdrag på gång sedan tidigare.

- Det här avtalet visar att vårt fokuserade arbete ger resultat och att vi är på rätt väg. Vi ser fram emot att få samarbeta med Bane NOR, säger Daniel Wallström.

Förutom konsulter från Tyréns omfattar avtalet underkonsulterna RailCAP, Concreto, PIR2, Terratec, Prosjektutvikling Midt-Norge och Transportutvikling.

Avtalet värderas till 350-500 miljoner norska kronor under fyra år.

Fakta:
Norges nationella transportplan för 2018-2029 visar en fortsatt stor satsning på järnväg, satsningen kommer att vara störst från 2018 och fyra år framåt. Bane NOR är ett statligt företag som ansvarar för den nationella järnvägsinfrastrukturen i Norge. Företaget har till uppdrag att säkerställa tillgänglig järnvägsinfrastruktur och effektiva och användarvänliga tjänster, inklusive utveckling av nav och godsterminaler. Bane NOR ansvarar även för planering, utveckling, administration, drift och underhåll av det nationella järnvägsnätet, trafikledning och administration och utveckling av järnvägsfastigheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095