23948sdkhjf

Apoteket värvar medieprofil

Journalisten och kommunikatören Linda Nyberg förstärker Apotekets marknadsavdelning.

Flera offensiva satsningar för ökad tillgänglighet och ökad hälsa för kunderna har märkts på Apoteket. Bland annat utveckling av nya tjänster på apotek, på apotekets hemsida och i deras app. I det arbetet är en fortsatt utveckling av kommunikationen i alla kanaler en viktig del som Linda Nyberg kommer att ansvara för.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Linda Nyberg till Apoteket. Hon har stor erfarenhet både från medievärlden och från näringslivet och kommer att bli en viktig kraft när vi fortsätter att satsa för att stärka vår position som marknadsledare, utveckla våra erbjudanden och kommunicera med våra kunder, säger Apotekets marknadsdirektör Eric Lundberg i ett pressmeddelande.

Senast kommer Nyberg från hygienbolaget Essity, före detta SCA, där hon ansvarat för den globala externa kommunikationen innefattande medierelationer, samt för bolagets digitala kanaler. Hon har tidigare också varit kommunikationsdirektör på medicinteknikföretaget Bactiguard. För den breda massan känns Linda Nyberg igen från en mångårig karriär som programledare, journalist och producent på en rad svenska kanaler som TV4, TV3 och SVT. Hon har även varit programledare på Al-Jazeera, som är världens största tv-kanal.

– Hälsa och läkemedel berör och engagerar många och är viktiga frågor för hela samhället. Det ska bli mycket inspirerande att få arbeta med ett av Sveriges starkaste varumärken där människors hälsa och välbefinnande är i fokus, säger Linda Nyberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078