23948sdkhjf

NIB finansierar i Uppsala

Nordiska investeringsbanken (NIB) och Uppsala kommun har tecknat ett låneprogram på 600 MSEK med en löptid på 25 år för finansiering av investeringar i kommunal infrastruktur för vatten, avloppsvatten och avfallshantering.

Låneprogrammet skall finansiera i huvudsak tre infrastrukturområden inom Uppsala Vatten och Avfall ABs verksamhet: modernisering av dricksvattenförsörjningen, förbättring av avloppshanteringen och kapacitetsökning för av avfallsanläggningar inklusive biogasproduktionen.

Kapacitetsökningar inom avfallsanläggningarna omfattar utbyggnad av biogasanläggningens kapacitet, återvinningscentraler, kretsloppspark samt sorteringsplatta på Hovgårdens avfallsanläggning. En ny rötkammare och förbehandlingsenhet förväntas öka utvinningen av biogas med 46 procent för användning som drivmedel för lokalbussar, taxibilar och sophämtningsfordon.

Tack vare projektens positiva effekter på miljön kommer 430 miljoner kronor av det totala lånebeloppet att finansieras med medel från NIB:s miljöobligationer (NIB Environmental Bonds). Projekten kvalificerar därmed för ett NIB Green Bond-certifikat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.392