23948sdkhjf

Hundgården står klar

Nu ska hundarna slippa sitta kvar i varma bilar.

Ica Maxi i Östersund invigde igår sin nya hundgård där kunder kan lämna sina fyrfota vänner och hålla dem undan den den stekande hetta som kan uppstå när en hund sitter kvar i bilen.

– Det har ju varit en snackis senaste åren med hundar i bilar och ofta hör vi då och då från kunder om hundar som sitter i en varm bil på parkeringen. Kunder har även uttryckt önskemål om att bygga skärmtak och nu när vi ändå byggde om här ute så passade vi på, säger Daniel Saxing, butikschef på Ica Maxi Östersund.

Igår kom alltså grindarna på plats för de fyra platserna som finns till för den som vill kunna låsa in sin hund, antingen med karbinhake på plats eller med eget hänglås. Hundgården ligger nära en skogsdunge för den som vill rasta och det finns även vatten för den törstige.

Intresset har varit stort och på Facebook har inlägget där hundgården presenterats blivit en succé. Nästan 30 000 tusen reaktioner och mer än 6 000 delningar på bara de 14 timmar sedan gården invigdes under torsdagen har det blivit. Hur gårdarna kommer fungera i praktiken och hur många som vill använda dem går ännu inte att säga.

– Jag har faktiskt inte varit och kollat ännu men folk verkar redan börjat använda området innan grindarna var på plats. Med tanke på spridningen av inlägget på Facebook tror jag nog de kommer användas flitigt och vi kanske får lov att utöka, säger Daniel Saxing.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391