23948sdkhjf

Pipelife etablerar fabrik för plaståtervinning i Ölsremma

Pipelife Sverige har investerat 30 miljoner kronor i en anläggning för att hantera och förädla återvunnen plastråvara i Ölsremma, uppger företagets marknadskoordinator till Plastforum.

De första maskinerna ska vara på plats redan i juni i år. Två månader senare är produktionen planerad att ta fart, för att vid årets slut köra med full drift, uppger företaget . 

Initialt kommer den plast som ska återvinnas vid anläggningen att användas för eget bruk av Pipelife Sverige, men på sikt finns planer på att även leverera externt.

Vid anläggningen kommer företaget att producera återvunnen PE/PP och PVC. I ett pressmeddelande uppger företaget att en del av investeringen är en kompounder där den återvunna plasten ska omvandlas till ett högkvalitativt återvunnet material, som ska komma så nära ett jungfruligt material som möjligt vad gäller hållbarhet och egenskaper.

Pipelife har även etablerat en ny fabrik i Ljung, drygt sex mil utanför Ölsremma är företaget ska mikronisera PVC-rör. Processen innebär att PVC då finfördelas till mycket små partiklar för att därefter bli till nya rör.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.047