23948sdkhjf

REKRYTERING

Rekordmånga kvinnor till Nackademins byggutbildningar

Det har aldrig varit fler kvinnor på yrkeshögskolan Nackademins byggutbildningar. Efter en ökning med mer än 200 procent jämfört med förra året antogs i år kvinnor på ungefär en tredjedel av tillgängliga byggutbildningsplatser.

Yrkesval med goda chanser till jobb

Alarmerande rekryteringsbehov till motorbranschen

Under de kommande tre åren behöver 5 300 personer anställas inom motorbranschen. Konsekvenserna kan bli allvarliga för hela samhället om man inte hittar personal, enligt Transportföretagens nya rapport Tempen på motorbranschen.

Kvinnor står högt på Swecons önskelista

Kompetens och tillgång till kvalificerade medarbetare – inte minst kvinnor – är viktiga framtida utmaningar för Sweconchefen Håkan Pettersson.

Byggpraktik för kvinnor

23 augusti arrangerar Riksbyggen, NCC och Arbetsförmedlingen en informationsträff för arbetslösa kvinnor i Karlstad med omnejd om möjligheten att få praktikplats på byggarbetsplatser.

Maskinleverantörer och försvar i allians

Försvarsmakten, Lantmännen Maskin och Swecon förenar sina krafter i ett samarbete som ska öka möjligheterna till framgång i den framtida jakten på kompetens och personalförsörjning.

Ledare: Ur led är tiden

Nyrekrytering -- framtidens rysare

Maskinföraryrket måste synliggöras och utbildningarna måste anpassas till det moderna samhället. Om detta kombineras med viss attitydförändring ökar möjligheterna till bibehållen kompetens i branschen, enligt deltagarna på Stora Infradagen.

Hemköps tidigare vd ska lyfta Coop

Sänd till en kollega

0.032