23948sdkhjf

BOLIDEN

Samverkan och nya rutiner ökar säkerheten i gruvor

Plus

Exklusiv intervju med Bolidens vd

Vi har gjort en intervju med Mikael Staffas, vd och koncernchef för Boliden och talat om allt från expansionsplaner till tekniker för framtidens gruva. Han är vd:n som vet att världen aldrig står still.

Produktion i Bolidens gruva återupptagen

Marion går i graven

Nu är Lady Marions saga all – i oktober fälldes bommen och nu väntar rivning.

Boliden kan förlora 100 miljoner - UPPDATERAD

Boliden ökar takten efter nya fyndigheter

Boliden fortsätter investera i eldrift

En årlig bränslebesparing på 5 500 kubikmeter diesel och ökad produktivitet är den förväntade belöningen när Boliden nu planerar för investeringar på cirka 300 miljoner kronor för att elektrifiera transporter i dagbrottsgruvorna Aitik och Kevitsa.

Styrkebesked från Boliden

Boliden visar på styrka i första kvartalets rapport. Stabil produktion i både gruvor och smältverk präglar Bolidens första kvartal.

1

Boliden vill växla upp

Boliden och Vattenfall i viktigt samarbete

Domen mot Boliden är klar

Storkoncern investerar – mer kapacitet behövs

Maxad kraft i jätteschaktare

GE Maskintjänst blev först ut i Europa med Liebherrs nya bandschaktare och nu trycker 75-tonnaren anrikningssand i Aitik. "Den blir mycket trevlig att köra, jag får maximal kraft hela tiden".

50-åring i fin form

50 år har gått sedan Bolidens gruva i Aitik öppnades. 1968 räknade företaget med två miljoner ton malm per år och 15 års produktion. 50 år senare hägrar 45 miljoner ton per år och brytning fram till åtminstone 2045.

Bolidens eltruckar är igång

I höst rullar de eldrivna truckarna i Aitik, en 700 meter lång testramp har byggts och fyra truckar har konverterats. "Det blir bättre för miljön, men det kommer också att gå snabbare".

Boliden breder ut sig

Även i Gällivare måste lokalbefolkningen flytta på sig för gruvans skull. Boliden arbetar också för att kompensera den påverkan brytningen innebär och planerar för många års efterbehandling.

Damm med stora dimensioner

Bolidens krav på underentreprenörerna

Pulsmöten, obligatoriska skyddsronder – även för vd – och hårdare krav på underentreprenörerna. Det är några av punkterna i Bolidens satsning på ökad säkerhet.

Sänd till en kollega

0.094