23948sdkhjf

BETONG

Krafttag för klimatneutral betong

År 2030 ska klimatneutral betong finnas tillgänglig på marknaden och 15 år senare ska den användas i hela Sverige. Det är målet för Rise och en bred samling av byggbranschens aktörer som nu ska hitta vägen till klimatneutralt byggande med cement och betong.

3

Flygasksatsning har stor klimatpotential inom cement och betong

Det kom en läsarfråga kring den satsning Ragn-Sells gör på utvinning av salter ur flygaska från avfallsförbränning. Svaret visade sig vara mycket intressant!

Mobil betongstation fixar jättesluss

När Dyckerhoff Balast fick uppdraget att leverera betongen till den 500 meter långa slussen i IJmuiden föll valet på en mobil betongstation från Liebherr med kapacitet att leverera 150 kubikmeter i timmen.

Klimatanpassat betongrecept

Genom att använda granulerad masugnsslagg från SSAB:s fabrik i Oxelösund i stället för cement vid betongproduktion räknar Peab med att minska den årliga koldioxidbelastningen med 50 000 ton.

”Att bruka – inte förbruka”

Genom att ersätta cementklinker med masugnsslagg kan Skanska nu producera betong med betydlig lägre utsläpp än tidigare. Målet är en minskning med 50 procent senast år 2030.

Broraset i Italien en viktig påminnelse

Broraset i Italien är en viktig påminnelse om hur viktigt det är att kontrollera äldre betongkonstruktioner, menar Kiwa Inspecta Nuclear.

Han talar om betongskydd

Björn Hestner, från Svensk Industriutveckling AB, SIU, ska tala om renovering och förebyggande ytskydd på betong, på Ytskyddkonferensen i Göteborg den 7-8 februari.

Sänd till en kollega

0.031