23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Varför minskar byggandet och antalet bygglov?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Många väljer att lägga pengar på sina hem istället för att resa. Det kan vara att bygga nya uteplatser, bygga om kök och badrum samt anlägga pool.

Varför har då inte bygglovsansökningarna ökat när man väljer att lägga pengarna på hemmet? Antalet bygglovsärenden som kommer in är på samma nivå som tidigare år och antalet ärenden som får avslag är också fortfarande få. Sverige bygger ungefär hälften så många småhus som övriga EU vilket är märkligt eftersom en undersökning visar att mist 70% av alla svenskar helst vill bo i småhus.

Här har regeringen en stor uppgift framför sig, man måste stimulera småhusbyggandet och det av många skäl. Det gäller att skapa möjligheter för unga familjer och andra förstagångs husägare att få tillträde till bostadsmarknaden. Ökar byggandet av småhus frigörs automatiskt lägenheter som kan användas av andra grupper i samhället. Ett stimulanspaket styrt mot trähus skulle även hjälpa regeringen att nå andra mål så som till exempel miljömålen. Trähus är klimatsmarta och ger mindre koldioxidavtryck de tillverkas ofta prefabricerade i fabriker vilket gör byggandet mer effektivt och skapar arbetstillfällen. Det finns med andra ord massor av fördelar för Sverige om vi får fart på det miljösmarta småhusbyggandet.

Mycket pengar har de senaste åren lagts på till exempel nytt kök och det är inte tal om några småsummor. Många gånger hade dessa kök blivit bättre om man inte köpt standardkök med standardmått utan istället köpt ett måttanpassat, handtillverkat kök. Om man nu renoverar i gamla hus så gör det ordentligt inte något med passbitar för att täcka ytor som inte standardkök och annan standardinredning tar hänsyn till. Köp istället ditt kök eller annan inredning från Handcraftedinterior.com då kommer man ut och mäter upp det rum där ditt kök eller andra möbler ska stå. Därefter tillverkas allt för hand av yrkeskunniga snickare på snickerifabriken i Lettland och monteras även ihop där för att se så allt passar perfekt, därefter monteras det isär igen och transporteras hem till dig. När du har mottagit inredningen kommer samma snickare som tillverkade den hem till dig och monterar den på plats, bättre än så kan det inte bli.

Självklart kan du även måttbeställa andra inredningsdetaljer till ditt hus, företaget heter ju trots allt Handcrafted Interior. Tänk dig ett nytt trähus med en handtillverkad inredning i massivt trä, tänk dig doften av trä, känslan av att känna på de perfekta ytorna samt känslan av att ha gjort ett bra miljöval både för dig själv och samhället i stort.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.079