23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tips för badrumsrenovering

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det första som behöver göras inför en badrumsrenovering är att riva ut det som du vill byta ut.

Att riva ut ett badrum själv är inte så svårt i sig, men det finns några saker du bör tänka på för att undvika kostsamma misstag. 

Tänk på att tömma och ta bort toaletten för att undvika obehagliga spill. En toalettstol är väldigt tung och du behöver minst en person som hjälper dig att bära ut den. 

Tänker du ta bort isoleringen i väggen? Isoleringen i badrum tas inte ut genom att använda inte en hammare utan istället med en såg som används för att skära ut panelerna. En andningsmask, handskar och skyddsglasögon är nödvändigt. Slutligen - ta bort skåp, speglar, golvplattor och andra saker som du planerar att byta ut. Bänd också upp klinker på golvet för att kunna sätta dit nya.

Installera ny dusch/badkar och handfat
Vi hoppar vidare från rivning (ny isolering, väggar och tak gås ej igenom här) tills att det är dags att installera en ny dusch/badkar samt ett handfat. För byte av dusch eller badkar bör du välja ut sådana som passar in i inredningen i stort. Det finns många olika stilar och varianter på duschar och badkar idag - allt från gammaldags retro-stil till duschar med ett modernare utseende. Det är viktigt att hålla sig till en genomgående stil i badrummet - annars finns det en risk att det ser osymmetriskt ut och badrummet inte känns inbjudande. 

Hyr verktyg istället för att köpa nya
Renovera ditt hem med hyrda verktyg är ett bra tips som många inte tänker på - detta gäller speciellt vid renovering av badrum. Om du inte har några av de nödvändiga verktygen hemma finns de flesta tillgängliga att hyra i hemmafix-butiker. Du sparar då pengar samtidigt som du får ett verktyg av hög kvalitet. Du behöver heller inte oroa dig för att förvara verktyget i hemmet, oftast används verktygen väldigt sällan - då kan det vara skönt att inte behöva hitta en plats åt dem där hemma.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.141