23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så undviker du att bli lurad när du ska åka till flygplatsen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det känns säkert avlägset med utlandsresor för stunden, men när Coronakrisen väl lagt sig och resandet kommer igång igen så kommer även antalet resor från stadskärnor till flygplatser att öka igen.

Alla som rest någon gång vet hur stressigt det kan vara att få ihop en hel resa. Det är så mycket att ha koll på: Packningen måste vara klar och reseplanerna spikas. Dessutom bör man skaffa sig EU-kortet från Försäkringskassan om man ska åka utomlands (du vet, det där ljusa kortet som ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES -länder).

Till råga på det så måste man förstås även ta sig till flygplatsen. Tid är pengar sägs det, och det är ett uttryck som verkligen stämmer: Missar man sitt flyg innebär det att ens reseplaner måste göras om, och det kan dessutom bli en kostsam affär. I de allra flesta fall så är en taxi både det smidigaste och det överlägset snabbaste sättet att ta sig till och från flygplatser, men det gäller att se upp så att man inte blir lurad och får betala ett högt överpris när man bokar sin taxiresa till flygplatsen.

I media har vi i flera års tid kunnat läsa vad som liknar skräckhistorier från resenärer som vittnar om taxibolag med mycket oseriös prissättning. En av Aftonbladets läsare berättar i en artikel om hur de fick betala 3 500 kronor för en taxiresa mellan Centralstationen och Arlanda, en resa som normalt bör kosta mindre än en tredjedel av det priset. 

Det är lätt och säga att man som resenär bör vara ute i god tid och planera för färden till flygplatsen i förväg. Om du tänker efter så har du nog också någon gång befunnit dig i en situation där det snabbt gäller att ta sig till flygplatsen. 

Hur undviker man att bli svindlad i taxikön?
Hur gör man då för att se till att taxin man tar inte tar ut ett överpris för resan till flygplatsen? 

En bra start är att boka taxiresan i förväg och till fast pris. Idag finns det bra och seriösa tjänster som t.ex. Taxijakt därman kan boka en taxi i förväg till ett fast pris.

Ett problem med att vinka in första bästa taxi på gatan är att det kan vara svårt att veta vilket taxibolag man får och även vilken prissättning som de tar. Oftast är taxins referenspris dolt på ett litet klistermärke långt bak i bilen.

Genom att ta ett par minuter extra någon dag innan flygresan så kan man vinna mycket på att försöka boka taxiresan till flygplatsen i förväg. Även fast det är hemskt och höra om företag som tar ut skyhöga priser så finns det mycket man kan göra själv som individ för att aldrig hamna i en situation där man tvingas betala så mycket för resan in till flygplatsen.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.079