23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fördelarna med olika fönstertyper

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När det är dags att installera ett nytt fönster i ens bostad har man möjligheten att välja mellan en rad olika fönstertyper som kommer att passa på olika platser i hemmet.

Vissa fönster är exempelvis framtagna för perfekt passform till vardagsrummet, altanen eller badrummet – vad man sedan i slutändan väljer är dock upp till en själv. Nedan ska vi tala mer om olika sorters fönster samt vad de har att erbjuda ens hem. Om man vill kika närmare på de olika fönstren kan man klicka på följande länk: www.sparfonster.se/foenster/. Annars är det bara att läsa vidare.

Glidhängda och spröjsade fönster
Det glidhängda fönstret kommer med alltifrån en ruta till nio rutor i ett och samma fönster. Många moderna bostäder väljer att dra nytta av just detta fönster som blir ett ypperligt tillskott till ens hem både i badrummet, sovrummet, köket och vardagsrummet. Handtaget är placerat längst ner på fönstret, och man kan lätt greppa tag i detta för att öppna upp.

Om man vill röra sig bort från det moderna och hellre föredrar en mer klassisk stil på ens fönster så blir det spröjsade fönstret ett bra val. Detta fönster kan man välja i materialen trä, PVC samt trä/aluminium. I de flesta fallen är trä det billigare alternativet och man kan få alltifrån tre rutor till hela 32 olika rutor i ett och samma fönster.

Topswing fönster och vridfönster
För de som är ute efter unika och snygga fönster kan det vara väl värt att ta en närmare titt på Topswing fönstren. Dessa används i de bostäderna som inte ger en enkel tillgång till fönstret utifrån. Även här är det trä, PVC eller trä/aluminium som gäller med alltifrån en ruta till sex rutor. Med ett riktigt snyggt fönster vid ens sida såsom en Topswing modell kommer ens bostad att bli fulländad.

Sist men inte minst är det väl värt att nämna vridfönstret i PVC. Både Topswing och vridfönstren räknas som vändbara fönster som kan vridas utåt och uppåt ungefär 180 grader. Båda fönstren gör det alltså mycket enkelt att putsa fönstret från insidan om man skulle råka bo högt upp eller för andra skäl inte ha tillgång till utsidan. Den stora skillnaden mellan de två typerna är dock att vridfönstret har ett Spilka beslag som ser till så att vridfönstret enklare glider upp vid öppning och stängning. Oberoende av vilket fönster man väljer kommer man dock att få ett högkvalitativt tillskott till ens bostad.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063