23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så mycket omsätter företagen inom nätdejting

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att nätdejting har blivit allt vanligare har vi nog alla märkt av. Men hur mycket omsätter egentligen branschen?

En undersökning visar att marknaden för nätdejting omsatta 292,4 miljoner kronor år 2016-2017. Det innebär ett plus på nästan 6 % jämfört med tidigare år.

Tinder är den sajt/app som omsätter allra mest. Och det är kanske inte så konstigt. De flesta av oss har nog använt eller åtminstone hört talas om appen. Den har verkligen slagit igenom stort med sitt enkla men geniala upplägg. Men det finns även andra, mer traditionella, dejtingsajter som omsätter stora pengar. Inte minst genom annonsering eller avgifter när det gäller medlemskapet på sajten.

Trenderna inom branschen
Trenderna de senaste åren pekar på att allt fler personer i åldrarna 50–65 år ägnar sig åt dejting på nätet. Det innebär att målgruppen för dejtingsidorna på nätet har breddats. Med andra ord finns det mer pengar att tjäna än någonsin tidigare.

Tittar du på en sida som bästadejtingsajter.se så märker du att det finns en stor bredd idag när det gäller olika typer av dejtingsidor med diverse inriktningar.

Möjligheterna att slå sig in på marknaden
Samtidigt som branschen växer finns det allt fler aktörer på marknaden. För den som ska slå sig in och konkurrera med de stora spelarna gäller det att ha något unikt att komma med. En möjlighet är att rikta in sig på personer med något särskilt intresse.

Ett annat alternativ kan vara att erbjuda ett annorlunda och unikt upplägg på sajten eller i appen. Genom att skapa en unik upplevelse för användaren är det möjligt att skapa sig en unik position på marknaden, ungefär som Tinder har gjort. Precis som i så många andra branscher är det viktigt att ha en genomtänkt affärsplan, rätt kontakter, ett unikt upplägg och väldigt mycket driv och tålamod.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047