23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Det livslånga lärandet blir allt viktigare för dagens chefer

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det livslånga lärandet är en av de stora trenderna inom ledarskap idag.

För en chef handlar det om att aldrig stanna upp utan ständigt vara beredd att ompröva. Det handlar också om att ständigt vidareutbilda sig inom de områden där en chef bör vara expert: HR, arbetsmiljö, coachande samtal och ledningsfrågor.

Att rekrytera interimschefer
Att rekrytera chefer som medvetet ägnar sig åt livslångt lärande har visat sig vara en utmaning. Även om rekryteringar av specialkompetens generellt är svårt har chefsrekryteringar visat sig innehålla komplexiteter som gör att många företag tar hjälp av experter som Brightmill för att få hjälp.

Extra utmanande blir det när det handlar om att lösa tillfälliga ledningsbehov. Att rekrytera interimschefer kräver djupa kunskaper om branschen och ett brett nätverk med kontakter inom relaterade branscher.

De flesta organisationer är totalt beroende av kontinuitet när det gäller ledningen och ledningens inriktning. Därför är det bråttom när det uppstår ett glapp. Oavsett om det beror på sjukdom, tjänstledighet eller svårigheter med att tillsätta en tillsvidaretjänst så kan det vara avgörande med rätt interimschef.

Interimschefer som satsar på det livslånga lärandet
Det livslånga lärandet är minst lika viktigt för den som arbetar som konsult och tar tillfälliga uppdrag som chef, som för den som har en tillsvidaretjänst. Dagens organisationer som anlitar en interimschef förväntar sig att få tillgång till en person som har en lärande inställning till den nya miljö som han eller hon hamnat i.

Därför har dagens interimschefer allt att vinna på att satsa på sin egen kompetensutveckling. Även om konsultrollen kan försämra förutsättningarna för det, särskilt för den som är enmanskonsult i egen firma. Genom att ta hjälp av kompetenta rekryteringsbyråer kan företag få hjälp med att hitta interimschefer som lever upp till de högt ställda förväntningarna som både medarbetare och chefskollegor har idag.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062