23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Förläng hållbarheten på dina kläder

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

I stället för att slänga ut de kläder du har haft efter bara några få månaders av användning, så kan du med enkla steg, förlänga din hållbarhet på dina kläder. Det vill både spara dig pengar men också att bidra till en positiv miljö.

Det finns flera olika sätt, i hur du kan förlänga din hållbarhet på dina kläder. Nedan kan du följa med närmare i några tips, i hur du lättast håller på kvalitén som bäst, efter bara några få ändringar.

Tvätta så skonsamt som möjligt.
När du ska tvätta ditt plagg, skonar du inte bara miljön utan också dina kläder när du tvättar på så låg temperatur som möjligt. Du behöver inte tvätta dina kläder på mer än 30 grader, med mindre det är underkläder, sängkläder eller handdukar. Det kalla vatten silar nämligen inte så mycket som varmt vatten gör och dina kläder vill därför hålla färgen i en längre tid. Här ska du också undgå att sätta kläderna i en torr tumlare, eftersom det både skadar dina kläder och utsöndrar onödig Co2.

Bevara den svarta färgen på dina jeans
De flesta av oss har haft ett par svarta jeans, som bara efter ett par månader liknar ett par gråa byxor. Det finns dock flera olika tips till hur du kan bevara färgen på dina svarta byxor.

Först och främst kan du börja med att undgå att tvätta dina byxor i tvättmaskinen, de först par månaderna. På trots att det kanske låter lite oläckert så är det oftast onödigt att tvätta dina byxor efter 3-4 gångers bruk.

Självklart kan du använda de i flera veckor, med mindre en tråkig fläck uppkommer eller liknande. Här ville vårat tips vara att du tvättar de antingen för hand, vilket gör att fläcken vill lättare kunna gå av. Har du däremot svettats på ditt arbete så är frysen det bästa alternativet, placera byxorna där i några få timmar och bakterierna vill vara försvunna.

Upplever du däremot problem med att dina byxor avtager i färg? Ja men, så kan du med fördel tvätta de ihop med dina nya kläder i samma färg, eftersom här smittar överskott färgen över till dina gamla byxor.

Kvalité framför kvantitet
Om du önskar att dina kläder ska hålla över en längre period, så är det mest optimalt i att köpa kvalité plagg framför de billigt producerade kläderna. Så därför är det bättre att investera i bra kvalité framför kvantitet, eftersom hållbarheten på kläderna hänger oftast ihop med det pris man ger från början.

Kläder av bra kvalité från Just Junkies
Tränger du till bra kläder av go kvalité som både ägnar sig till vardagsanvändning och fest?

Så hittar du det hela hos 2trendy, vi har ett stort urval av massor av plagg från Just Junkies. Priserna är överkomliga och du vill lätt kunna finna allt från eleganta skjortor till byxor med en fokus på bra design och kvalité.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062