23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En enkel operation kan snabbt ta bort dina åderbråck

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

30% av kvinnor och 15% av män i Sverige drabbas någon gång av åderbråck.

Det här problemet upplevs av många som en jobbig och generande sjukdom som gör att man kanske drar sig för att visa benen fram på sommaren. För de flesta har åderbråck bara en estetisk negativ effekt då det inte ser så snyggt ut och kanske gör så att du väljer att dölja benen med långbyxor, eller använda strumpbyxor för att minska synligheten av blodådrorna.

Det finns faktiskt också några personer som upplever smärtor i benen på grund av den här sjukdomen, men för de flesta är det ”bara” ett kosmetiskt problem. Det finns dock hjälp att få, så du behöver faktiskt inte gå med den här sjukdomen längre utan det finns metoder man kan använda sig av för att ta bort åderbråck. I den här artikeln skriver vi lite mer om vad åderbråck är och hur det uppstår. Vi förklarar också hur en eventuell operation går till om du gärna vill ta bort dina åderbråck.

Vanligt problem bland oss svenskar
Åderbråck är ett rätt väldigt problem bland oss svenskar. Problemet beror på förträngningar i blodomloppet. På benens blodådror (venerna) sitter små klaffar som gör att blodet rinner tillbaka till hjärtat och inte fel håll. Om de här klaffarna försvagas eller venerna blir för slappa är resultatet att trycket ökar och man kan då drabbas av åderbråck.

Som vi har nämnt innan så är åderbråck en rätt vanlig sjukdom som drabbar cirka 30% av kvinnor och 15% av män i Sverige. Det finns vissa saker som ökar risken för åderbråck så som graviditet, övervikt, brist på motion, obalans i kvinnligt könshormon och ålderdom. Det finns dock några saker som du kan göra för att minska risken för åderbråck så som att använda stödstrumpor och motionera regelbundet.

Det finns hjälp att få för att ta bort dina åderbråck
Är du trött på ditt åderbråck och vill göra något åt problemet så finns det flera olika kliniker i Sverige som behandlar åderbråck med en åderbråcksoperation. Det finns många olika behandlingsformer för åderbråck så som laser, radiofrekvens, skum eller lim. Ingreppen är inte smärtsamma och de flesta märker inte av behandlingen då den utförs under lokalbedövning.

Det första steget mot att bli fri från åderbråck är att besöka en klinik där en specialistläkare kan undersöka åderbråcken med ultraljud. Klinikerna använder ultraljud så att de kan kartlägga vensystemet som ligger under huden. Detta görs så att läkaren kan avgöra hur djupa åderbråcken är och hur allvarligt problemet är. Detta är en viktig del i processen för att sen besluta vilken behandlingsform kirurgen skall använda sig av.

Efter operationen förses de små hudöppningarna med ett stygn och sen tejpas och omlägges området med en kompressor. Det kan vara en fördel att ha på sig en stödstrumpa den första månaden efter operationen. Det kan vara bra att notera att man inte bör flyga två veckor efter operationen på grund av ökad blodpropsrisk.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078