23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Spara tusenlappar när bilen ska till verkstaden

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Priserna på svenska verkstäder kan variera enormt. Se hur du kan spara tusenlappar när bilen ska på reparation eller service. Läs tipsen här.

Att ta bilen till en verkstad kan vara en ganska ångestfylld process som ofta involverar mycket pengar. Men det finns flera sätt spara pengar varje gång bilen behöver repareras.

När något är fel på bilen vill man få det lagat så fort som möjlig. Därför kör många bilägare till sin lokala verkstad för att få bilen lagad direkt och därmed tar första bästa erbjudande. Men det kan faktiskt hindra en från att spara mycket pengar. Siffror från verkstadsportalen autobutler.se visar nämligen att det kan skilja flera tusenlappar i pris mellan verkstäderna.

Gå inte miste om tusenlapparna
Enligt undersökningen finns det risk för att du till exempel kan få betala 3000 kronor mer för en bilservice, över 4000 kronor mer för ett kopplingsbyte och nästan 5000 kronor mer för en dragkroksmontering, jämfört med de billigaste offerterna från andra verkstäder.

Anledningen till prisskillnaderna kan bero på många faktorer som exempelvis vart verkstaden är placerad geografiskt, expertis, utrustning, utbildningar och reservdelar m.m. Men vi ser också att problemet beror på för lite konkurrens och att få bilägare jämför priser på verkstäder. Rapport från Konsumentverket visar till exempel att många konsumenter är passiva när det kommer till jämföra tjänster på marknaden för till exempel bilverkstäder. Vi på autobutler.se menar att anledningen till varför många bilägare inte jämför verkstäder ofta beror på tidsbrist och bekvämlighet - och det kan stå en dyrt.

Så sparar du pengar på verkstaden
Här är våra tips till hur du sänker din verkstadsräkning. Jämför priser från flera olika verkstäder, vissa verkstäder tar betydligt lägre i timmen. Men glöm inte heller att kunskap är makt, så läs på om reparationen. Skriv kontrakt om allt som ska göras på bilen på förhand och begär samtidigt att inget extra arbete får utföras utan din tillåtelse. Se till att få garanti på arbete och reservdelar och fråga verkstaden i fråga om de lever upp till kvalitetsstandarder inom branschen - då undviker du oväntade kostnader i framtiden. Du kan också hitta en tjänst eller en förmedlare som kan förhandla åt dig. På verkstadsportalen autobutler.se kan du skapa ett reparationsuppdrag för din bil och sedan få 3 offerter från verkstäder nära dig. Jämför offerterna och välj verkstad utifrån pris, plats och omdöme.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094