23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Virtual Private Network

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Du kanske vet vad ett VPN eller Virtual Private Network är, men det är inte säkert att du själv använder dig av ett.

Det kanske inte verkar aktuellt, men du kan komma att betrakta VPN som lika viktigt och självklart som din internetanslutning.

Enkelt uttryckt är ett virtuellt privat nätverk eller VPN en grupp datorer (eller diskreta nätverk) som är sammankopplade via internet. Företag använder VPN så personalen, oavsett var de befinner sig, kan tillgå all intern kommunikation. Individer använder VPN för att få tillgång till nättjänster i andra geografiska områden. Eller som en metod för att för att säkra och kryptera sin kommunikation på ett offentligt nätverk, t ex på flygplatsen.

VPN är bara ett sätt att stärka din säkerhet och tillgång till resurser på ett nätverk som du inte är fysiskt ansluten till. Vad du väljer att använda detta till är en annan historia.

Vem är den typiska användaren?
De som använder sig av vpntjänster är ofta en av följande:

- Den här personen använder en VPN som tillhandahålls av deras skola eller företag, för att få tillgång till resurser på deras nätverk, när personen inte är på skolan eller företaget.

- Oavsett var den här personen befinner sig, använder den personen VPN-tjänster för att hålla sin kommunikation säker. Att inte gå via VPN är det samma som att allt är offentligt.

- Det här är personen som vill se olympiska spelen i realtid, hen ser sina favorit TV-program på flyget och amerikanska Netflix i sommarstugan.

- Oavsett om det är lagligt eller inte, vill den här personen kunna hämta ner saker från nätet utan att riskera böter.

De flesta är någon form av kombination av ovanstående. Men även om inget av ovanstående låter rätt kan du fortfarande dra nytta av att använda VPN. Och du bör definitivt använda VPN när du reser eller arbetar på ett oskyddat nätverk.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063