23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyheter från Troldtekt AB

Tillbaka till företagsprofilen.

Sortera efter
Sida av 1

Troldtekt lanserar akustikplattor med negativt koldioxidavtr

den 20 januari 2022

Troldtekt A/S lanserar nu akustikplattor där cementen utgörs av den patenterade cementtypen FUTURECEM™ från Aalborg Portland.

Troldtekt närmar sig 100% förnybar energi i egna fabriken

den 21 juni 2021

97,7% av den energi som används för att tillverka Troldtekts akustikplattor kommer nu från förnybara källor. Energiförbrukningen per tillverkad m2 har minskat med 28,6% på 3 år. Båda siffrorna ligger i linje med företagets Cradle to Cradle-strategi.

Så kommer hälsoframjande arkitektur in i psykiatrin

den 27 april 2021

Ljus, luft, akustik och rummens disponering. Inte minst i psykiatrins nya byggnader används arkitektoniska grepp för att understödja behandlingen.

Arkitektonisk skönhet kan öka vårt välbefinnande

den 7 september 2020

En meningsfull kombination av funktion och design. Samband mellan stadsliv och byggnader. Konst på tak och väggar. I ett nytt onlinetema tittar Troldtekt AB med hjälp av experter närmare på begreppet arkitektonisk skönhet.

Välj fritt mellan PEFC- och FSC®- certifierad Troldtekt

den 31 mars 2020

Alla Troldtekt akustikplattor är nu certifierade enligt en av de två ledande standarderna för ansvarsfullt skogsbruk. Allt trä är PEFC-certifierat och en del är även FSC-certifierat. Du kan välja fritt mellan dessa standarder när du köper Troldtekt.

Nya aktivitetsformer kräver arkitektoniskt nytänk

den 13 februari 2020

Skolor för rörelse och inomhusutrymmen med parkour och gatufotboll. 2020 sker idrott och rörelse inom nya ramar. Det är viktigt att lokalerna är designade för fysisk aktivitet och en hög ljudnivå – men ändå med en känsla för estetiken.

Så kan certifieringar främja hållbart byggande

den 14 november 2019

Dokumenterat hållbart byggnader ger fördelar för miljön, användare och byggherrar. I ett online-tema fokuserar Troldtekt AB på fördelarna med certifieringar för hållbart byggande.

Trä är framtidens bärande byggmaterial

den 30 september 2019

Trä är ett sunt, elegant och flexibelt naturmaterial som gör positiv skillnad för koldioxidutsläppen. Och när träet är FSC®-certifierat får byggherrar och rådgivare dokumentation på att det härstammar från ansvarsfulla skogsbruk.

Nya designlösningar vinner välkänt tyskt designpris

den 7 augusti 2019

Troldtekts nya designserie, som ger arkitekter spännande möjligheter att kombinera god akustik med personliga uttryck, har vunnit ICONIC Awards 2019. Det tyska designpriset delas ut av German Design Council vid en ceremoni i München i oktober 2019.

CSR-rapport: Spill från Troldtekt blir beståndsdel i ny cement

den 23 maj 2019

Under 2018 har Troldtekt A/S och Aalborg Portland A/S försökt hitta lösningar för att använda spill från Troldtekt-plattor i cementtillverkningen. Försöket har nu blivit ett permanent system. Det här beskrivs i vår CSR-rapport för 2018.

Troldtekt designlösningar ger inredningen karaktär

den 13 maj 2019

Med en ny serie designlösningar får arkitekter en spännande möjlighet att kombinera god akustik från Troldtekt cementbundna träullsplattor med personliga uttryck. I ett onlinetema ger Troldtekt ordet till arkitekten bakom de nya designlösningarna.

Moderna simhallar ställer krav på arkitekturen

den 11 april 2019

Det är en utmanande uppgift att designa en simhall, så att elitsimmare, lekande barn och wellnessgäster blir nöjda, förklarar badkonsulten Ulf Isaksson från Ablix AB. I ett onlinetema riktar Troldtekt AB ljuset mot de många nya svenska simhallarna.

Troldtekt fördubblar kapaciteten med ny produktionslinje

den 26 februari 2019

Troldtekt A/S, som producerar hållbara akustiklösningar fördubblar nu produktionen med en ny produktionslinje. Förutom att förkorta leveranstiden ska investeringen skapa förutsättningar för tillväxt på befintliga och nya exportmarknader.

God akustik är en del av en middag i stjärnklassen

den 11 februari 2019

Mat, vin och service står överst på matkritikernas checklista, men dålig akustik kan dra ned den totala bedömningen av en topprestaurang. Michelin-restaurangen Domestic i danska staden Århus har gjort bra akustik till en del av upplevelsen.

Upplev Köpenhamn – nummer ett bland världens storstäder

den 28 januari 2019

Köpenhamn toppar reseguiden Lonely Planets lista över städer som är väl värda ett besök 2019. En hög gastronomisk nivå och spännande arkitektur bidrar till valet. I ett nytt tema sätter Troldtekt A/S fokus på just de två delarna i Danmarks huvudstad.

Spanska arkitektstudenter vinner Troldtekt Award

den 18 december 2018

Enrique Villamuelas och Rita Lancho Moreno från arkitektskolan ETSAM i Madrid vann Troldtekt Award 2018 med projektet ”Coral”.

Troldtekt bidrar med inspiration på Dutch Design Week

den 17 oktober 2018

Europas största utställning med material till cirkulärt byggande är med på Dutch Design Week i Eindhoven. Här kan 300 000 besökare uppleva Troldtekt akustikplattor, som består av naturliga råvaror och är det perfekta valet till hållbara byggnader.

Circle House ska bana väg för cirkulärt byggande

den 25 september 2018

Circle House är 60 allmänna bostäder, som byggs enligt cirkulära principer. Redan nu öppnas ett demonstrationshus för att visa konceptet, som är världens första i sitt slag.

Troldtekt ger lugn och ro och frisk luft till Hjertet

den 3 september 2018

När det nya hållbara multihuset Hjertet i danska staden Ikast invigs, finns det plats för dans, streetbasket och stilla reflektion samtidigt. Troldtekt akustiktak gör att aktiviteterna kan pågå i en miljö med bra akustik och ett sunt inomhusklimat.

Framtidens församlingshus vinner mark

den 30 augusti 2018

I både större städer och på mindre orter är multikulturhusen vår tids informella mötesplatser. I ett onlinetema från Troldtekt AB delar ledande experter och arkitekter med sig av sina kunskaper om multikulturhusen.

Sortering och ny teknik ger märkbara vinster

den 20 juni 2018

2017 tillverkade Troldtekt A/S fler akustikplattor än året innan men skickade mindre avfall för förbränning. Samtidigt har en ny målningsanläggning minskat färgspillet i produktionen med 70 procent.

Troldtekt AB förstärker dialogen med arkitekter

den 2 februari 2018

Jonas Forsell är ny projektsäljare på Troldtekt AB, som efter kort tid på den svenska marknaden redan har levererat akustiklösningar till flera stora byggprojekt.

Resultat per sida:12244896
Sida av 1

Fakta om Troldtekt AB

Adress
Troldtekt AB
Höjdrodergatan 23
212 39 Malmö

Region
Sverige
Skåne län
Malmö stad

Telefon: +46 40 60 60 601

VAT nummer: SE5590716543

Anställda: 100-120

Certifikat: Cradle to Cradle®, FSC, PEFC, Svanen

Kontaktpersoner

Carina Graae Rasmussen
Jette Lücke Olsen
Tina Kristensen

Sänd till en kollega

0.143