23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyheter från Lesjöfors AB

Tillbaka till företagsprofilen.

Sortera efter
Sida av 11

Lesjöfors förvärvar John Evan's Sons i USA

den 28 juni 2022

Genom förvärvet stärker Lesjöfors avsevärt sin närvaro i USA och position på marknaden för fjädrar till medicinteknik, helt i linje med sin ambition att bli den ledande koncernen inom fjäder-, tråd- och bandkomponenter.

Bättre fiskelycka tack vare hållfast Lesjöforsdetalj

den 13 juni 2022

Fiske är både ett yrke, fritidsintresse och en sport globalt. Utövarna är ofta måna om att välja rätt utrustning och fiskelyckan sägs variera utifrån redskapen. Lesjöfors har skapat en viktig tråddetalj till en helt ny produktserie fiskedrag.

Lesjöfors säkerställer rätt fjädersvikt för elitgymnaster

den 2 juni 2022

Fjädrar perfekt anpassade till fjädrande golv för elitgymnastik är ett av de senaste utvecklingsprojekten för brittiska dotterbolaget Lesjöfors Heavy Springs UK.

Produktiv kokpunkt för livsmedelsindustrin

den 9 maj 2022

Kölnmässan Anuga FoodTec är en av de viktigaste mötesplatserna för den globala mat- och dryckesindustrin. Som världsledande leverantörsmässa täcker den alla aspekter av livsmedelsproduktion och efter två år av pandemi var mässgolvet fullt igen.

Specialtillverkade fjädersprintar i elektriska snöfordon

den 5 maj 2022

Vi har nöjet att presentera ett spännande kundcase – MoonBikes, utsläppsfria snöfordon. Tillverkaren kontaktade vårt holländska bolag Alcomex för en skräddarsydd fjädersprint, som senare ledde till ett bredare samarbete med fordonets chassifjädrar.

Lesjöfors Fjädrar installerar världens största Wafios-maskin

den 21 april 2022

Lesjöforsbolaget Lesjöfors Fjädrar AB i Sverige investerade nyligen i den största trådlindningsmaskin som någonsin tillverkats av Wafios.

Lesjöfors står stabilt trots oro i världen

den 4 april 2022

Stora världshändelser påverkar oss alla på ett eller annat sätt och självklart även Lesjöfors verksamhet. Trots pandemi och krigstillstånd är vi ändå väl rustade för att fortsätta vår tillväxtresa. Läs koncernchefens syn på marknaden.

Automatisering och effektivisering högt på agendan

den 28 mars 2022

Just nu sker många aktiviteter inom industrin för att öka produktiviteten på ett hållbart sätt och minska sårbarheten i de globala försörjningskedjorna. Ett av många projekt inom Lesjöfors är en helautomatiserad förpackningsprocess i Tyskland.

Lesjöforsbolaget Alcomex startar verksamhet i Spanien

den 17 mars 2022

Nu expanderar Lesjöforskoncernen till en ny europeisk marknad – Spanien. Vårt nederländska bolag Alcomex introducerar det högkvalitativa sortimentet av industrifjädrar och dörrfjädrar till marknaden på den Iberiska halvön.

Plymouth Spring - fjäderexpert underlättar USA-expansion

den 10 mars 2022

Låt oss presentera vårt nyaste bolag i Lesjöforskoncernen! Plymouth Spring är en högteknologisk tillverkare av fjädrar, stansade produkter, tråddetaljer och precisionsstift som är en språngbräda in på den amerikanska marknaden.

Hållbarhetsarbetet accelererar med CSR-specialist

den 24 februari 2022

För att sätta större fokus på hållbarhetsfrågorna har en hållbarhetschef rekryterats. Anna Haesert har länge arbetat med hållbarhet inom industrin. Att se över hela värdekedjan, från inköp till slutprodukter, är ett av områdena att vidareutveckla.

Lesjöfors Heavy Springs UK – fokus på snabbt växande marknad

den 3 februari 2022

Lesjöfors lanserar nu ett nytt företag när två av European Springs-bolagen i England, byter namn. De två enheterna bildar det nya företaget Lesjöfors Heavy Springs UK och utgör en viktig aktör i koncernens nybildade affärsområde för tunga fjädrar.

Lesjöfors förvärvar Plymouth Spring i USA

den 10 december 2021

Lesjöfors förvärvar Plymouth Spring Company Inc., en USA-baserad tillverkare av industrifjädrar. Förvärvet markerar en expansion på USA-marknaden där vi ser potential för fortsatt tillväxt, både organiskt och genom förvärv.

Prestigepris till Lesjöfors från fordonsmarknaden i Ryssland

den 7 december 2021

I november tilldelades Lesjöfors en hedersam utmärkelse i Ryssland för ”bidrag till utvecklingen av branschen för fordonskomponenter”. Priset kallas World Automotive Component WAC (Russia MAK) 2021 award.

Flera storaffärer initierade på Elmia Subcontractor

den 26 november 2021

Även om årets Elmia Subcontractor var en nerskalad variant jämfört med ett ”normalt” år så blev det ändå mycket framgångsrikt för Lesjöfors, som dessutom var stolt ambassadör av årets mässa.

Investeringar för framtidens Smart Factory

den 14 oktober 2021

Att vara i framkant av den tekniska revolutionen har länge varit nyckeln till vår koncerns framgångar. Strategin fortlöper med nya investeringar och en ny högteknologisk maskin för banddetaljer i Storbritannien är ett av flera exempel.

Snabba leveranser accelererar gasfjäderförsäljningen

den 17 september 2021

Lesjöfors försäljning av gasfjädrar går som tåget över hela världen. Nya säljkanaler och säkra leveranser, i kombination med att ta igen efterfrågeminskningen från coronaåret, borgar för en hög tillgänglighet.

Synergier ger globala leveranser till elbilstillverkare

den 8 september 2021

Lyckad kompetensöverföring inom Lesjöforskoncernen är nyckeln till en omfattande affär med en stor elbilstillverkare. Synergieffekter har lett till att tillverkning och leverans kan ske från flera platser globalt.

Nu lanserar vi en ny produktgrupp - dragande gasfjädrar

den 24 augusti 2021

Lesjöfors produktomfång växer kontinuerligt. Nu erbjuder vi även dragande gasfjädrar som ger omedelbar kraft och hög säkerhet i applikationer som kräver en kontrollerad stängning. Produkten finns både i standardsortimentet och kan kundanpassas.

Lesjöfors förvärvar Alcomex-koncernen

den 29 juli 2021

Lesjöfors har idag förvärvat 88 procent av aktierna i Alcomex-koncernen. Det ger Lesjöfors tillgång till nya geografiska marknader och nytt produktområde, helt i linje med ambitionen att skapa en ledande grupp inom fjäder-, tråd- och bandkomponenter.

Stora investeringar i maskinpark för gasfjädrar i UK

den 1 juli 2021

Metrol Springs är en av de senaste medlemmarna i Lesjöforsfamiljen. Med stora investeringar I ny maskinpark och tillgång till en större marknad ser framtiden ljus ut för den brittiska gasfjäderexperten.

Gemensam kraftsamling har gett alla tiders rekordresultat

den 30 juni 2021

För ett år sedan var läget helt annorlunda; vi var mitt uppe i en kraftig nedgång och oron för framtiden och vart pandemin skulle ta vägen var stor. Ett år senare sker massvaccinationer av befolkningen världen över och konjunkturen har vänt.

Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymer

den 4 juni 2021

Det tyska Lesjöforsbolaget Velleuer har efter år av ökande orderböcker beslutat att utöka sina produktionsytor genom nybyggnation. De större ytorna medför stora möjligheter för automatiserade processer och effektivare logistik.

Grön energi sänker koldioxidutsläppen med mer än hälften

den 4 maj 2021

Lesjöforsföretagen fortsätter att arbeta med hållbarhetsmålen, där lägre koldioxidutsläpp är ett fokusområde. Velleuer i Tyskland är ett bra exempel på hur en övergång till en grön energimix snabbt och enkelt kan sänka utsläppen med mer än hälften.

Resultat per sida:12244896
Sida av 11

Fakta om Lesjöfors AB

Adress
Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad

Region
Sverige
Värmlands län
Karlstads kommun

Telefon: +46 +46 (0) 54 19 99 00

VAT nummer: SE5560013251

Kontaktpersoner

Anna-Karin Sandell
Sofia Håkansson

Sänd till en kollega

0.172