Volvo Bussar fimpar återförsäljare - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
26 april 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Trafikforum - Persontrafik & Kollektivtrafik
2017-03-13 | 19:21
Trafikforum logotype

Volvo Bussar fimpar återförsäljare

Avsikten med att avveckla Lidbil, Rejmes och Vinga Bus som nybussförsäljare för Volvo Bussar är att förbättra servicen i försäljningsledet, särskilt till bussägare i Syd- och Mellansverige. Två nya kundansvariga ingår i satsningen.
– Vår kundkrets växer och det är viktigt för oss att ha rejält med resurser och kunnande när det gäller  försäljningen till landets bussägare. Vi har ett fantastiskt servicenätverk med ett hundratal serviceställen och satsar nu ytterligare på försäljningsledet, säger Jörgen Sjöstedt, Marknadschef Volvo Bussar Norden..

 

Volvo har därför rekryterat Björn Vintfjärd och Daniel Treptow. Björn Vintfjärd kommer närmast från rollen som inköpschef på IMI CCI i Säffle men har tidigare arbetat som försäljningsingenjör på Volvo Bussar i Säffle. Han kommer att arbeta i Mellansverige inklusive Stockholm. Daniel Treptow var tidigare lastvagnssäljare på AB Varberg Bil-Depot och kommer att ha södra Sverige som försäljningsområde.
– Båda har lång erfarenhet av krävande kunder inom tunga fordonssektorn och kommer att arbeta tillsammans med Andreas Baljhagen, försäljningschef nord och Jonas Pettersson, försäljningschef syd, förklarar Jörgen Sjöstedt.
– Tillsammans med Björn Holmqvist på Brandt Lastvagnar och Anders Bäckström och Tony Althén på Wist Last&Buss blir vi ett team som finns nära våra kunder.

 

Samtidigt upphör alltså nyförsäljningen av bussar genom Lidbil, Rejmes och Vinga Bus. Men det är ingen dramatik, enligt Volvo Bussar:

 

 

– Lidbil och Rejmes kommer att fortsätta erbjuda service till våra busskunder, precis som våra övriga Volvoverkstäder runt om i landet gör idag, säger Jörgen Sjöstedt. Han fortsätter:
– Avsikten med satsningen är förstås att hålla en bättre kontakt med våra kunder. Vi är fullt medvetna om att omsorgen och förståelsen för bussägarens vardag är en viktig del av kundrelationen. Och vi är övertygade om att den här satsningen kommer att göra oss mer konkurrenskraftiga och ge våra kunder en högre servicegrad.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013