Visma köper gasellen Optivasys - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Verkstäderna - Tillverkande industri
2017-01-24 | 08:04
Verkstäderna logotype

Visma köper gasellen Optivasys

Visma förvärvar gasellföretaget Optivasys och växer stort inom beslutsstöd baserat på Qlik.

Visma Consulting kompletterar sitt erbjudande i Sverige med lösningar inom beslutsstöd och förvärvar det fyrfaldiga gasellföretaget Optivasys AB.

– Förvärvet är i linje med vår strategi att bli en ledande aktör i Norden på lösningar för beslutsstöd baserade på QlikView och Qlik Sense. Tillsammans med nyligen genomförda förvärv av bWise i Norge och Cox Consulting i Finland är vi redan nu en god bit på väg på den resan, säger Carsten Boje Møller som ingår i Vismas koncernledning med ansvar för Consulting-divisionen.

Beslutsstöd har under de senaste åren varit en prioriterad investering för många företag och med de nya lättillgängliga molnbaserade lösningar som nu nått marknaden talar mycket för att efterfrågan kommer att öka ännu mer

– Att komplettera vårt erbjudande med lösningar för beslutsstöd var ett naturligt steg i vår strävan att vara en komplett digitaliseringspartner till både offentlig sektor och till större privata aktörer. Valet föll naturligt på Optivasys, då vi letade efter en snabbväxande och väl etablerad partner till Qlik. Vi fick ett väldigt bra intryck av Optivasys och det sa bara Qlik helt enkelt, säger Richard Börjesson, vd för Visma Consulting och ny styrelseordförande i Optivasys.

 

 

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013