Återvunna fiskenät Tretorns nya klädkollektion - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
27 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Plastforum - Plast & Gummi
2017-02-15 | 09:58
Plastforum logotype
Tretorn-980x653.jpg

Återvunna fiskenät Tretorns nya klädkollektion

Sedan något år tillbaka strävar företaget med sin affärsmodell, att arbeta mot en cirkulär produktion. I april i år lanserar företaget en serie regnparkas, Rain Jacket From The Sea, tillverkade av insamlade och återvunna fiskenät från Korea. Tyget som plaggen tillverkas av, består till 98 procent av återvunna fisknät av polyamid. För insamlingen står organisationen EcoAlf i Korea, som sedan ombesörjer återvinningen.

 

-Vi har upprättat olika insamlingsplatser där fiskare och vem som vill kan lämna sina uttjänta fiskenät. För detta får de en peng, säger Fredrik Ekström, kommunikationschef på Tretorn Europa, till Plastforum.

 

Kollektionen lanseras i april i på Naturkompaniet.

 

The Left Over Project, är ett annat av Tretorn Sweden´s projekt tillsammans med Naturkompaniet. Inom ramen för detta har parterna tillsammans, tagit fram en regnklädeskollektion, vilken utgörs av 95 procent återvunnet material.

 

Regnjackorna är till 95 procent skapade av återanvänt polyestermaterial med polyuretanbeläggning. Material som kommer från överblivna tyger och produktionsrester från andra producenters produktion, vilket skulle förstöras då dessa producenter klassat materialet som förbrukat. Regnjackornas färger styrs av det material som finns att tillgå och varje plagg är numrerat.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013