Tre döda i bussolycka - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
23 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Trafikforum - Persontrafik & Kollektivtrafik
2017-04-02 | 12:03
Trafikforum logotype

Tre döda i bussolycka

Bussolyckan ägde rum på E45 mellan Fågelsjö och Sveg i Härjedalen på morgonen 2 april där en dubbeldäckare gick av vägen. Tre personer har avlidit, sex är allvarligt skadade, 19 måttligt skadade och 31 lindrigt skadade. Flertalet ombord var skolungdomar från en åttondeklass i Marks kommun på väg till Härjedalen.

 

Bussen var en av typen Setra från Bergkvarabuss, en turistbuss av typ dubbeldäckare som av någon anledning körde av vägen, välte och lade sig på höger sida. Enligt polisen var vägen inte isbelagd och olyckan skedde på i en svag kurva på en annars rak och bred vägsträcka.

 

De skadade fördes med två ambulanshelekoptrar och en vanlig ambulanser till olika sjukhus.

 

– Det är en oerhört tragiskt olycka och hela bussbranschens tankar går till de drabbade och deras anhöriga. Vi har haft kontakt med bussföretaget som körde bussen och de har nu inlett sitt krisarbete, säger Anna Grönlund, branschchef och vice vd i Sveriges Bussföretag.

 

Statsminister Stefan Löfven har också gjort ett uttalande i samband med bussolyckan nära Sveg:

”Jag har nåtts av den fruktansvärda nyheten om bussolyckan utanför Sveg. Det lämnar mig och hela landet i sorg. Det var ungdomar på väg på skidresa som slutade i katastrof. Mina tankar är hos de skadade, hos föräldrar, vänner och anhöriga – de som fått besked och hos dem som ännu inte vet hur det gått.

Sorgen är outsäglig för er som nåtts av ett dödsbud. Vi finns med er. Smärtan är outhärdlig för er som ännu inte fått besked. Vi tänker på er. Räddningsarbete pågår och vi följer utvecklingen noggrant. Sjukvården i region Jämtland och Härjedalen har gått in i förstärkningsläge och landstinget i Dalarna har förstärkt med resurser.”

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013