Transportstyrelsen väljer Nexus - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
24 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Skydd & Säkerhet - Säkerhet
2017-02-17 | 11:47
Skydd & Säkerhet logotype

Transportstyrelsen väljer Nexus

Transportstyrelsen väljer Nexus autentiseringslösning för sina e-tjänster.

Transportstyrelsen erbjuder allmänheten ett flertal e-tjänster där medborgarna identifierar sig med officiella och betrodda e-legitimationer. Myndigheten planerar att utöka sin palett av e-tjänster och väljer nu en lösning från identitets- och säkerhetsföretaget Nexus Group för autentisering av användare. Tjänsten levereras via Nexus partner Pulsen Integration, som är en av innehavarna av ramavtal för användarautentisering i den offentliga sektorn i Sverige.

– Vi är stolta över att vi vann upphandlingen för att hantera mer än 3 600 000 autentiseringar och signaturer årligen, säger Nexus vd Lars Pettersson.

– Vi ser en stark tillväxt när det gäller organisationer som digitaliserar interaktionen med medborgare och kunder. Processen att identifiera användare och säkerställa deras identitet (know your customer/client, KYC) blir avgörande, och vi gör allt för att göra den här processen så smidig som möjligt.

En av drivkrafterna bakom KYC är EUs nya dataskyddsförordning (GDPR). Den kräver att organisationer som hanterar personuppgifter ska lämna ut uppgifterna eller ta bort dem om individen begär det.

Den mest populära e-legitimation i Sverige är BankID, som används av 7,2 miljoner svenskar.

– Tidigare har det varit besvärligt och dyrt att integrera autentisering med BankID i en onlineportal, men vår nya tjänst gör det enkelt, snabbt och kostnadseffektivt, säger Lars Pettersson.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013