Synligare poliser i Täby centrum - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 april 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Skydd & Säkerhet - Säkerhet
2017-03-08 | 10:58
Skydd & Säkerhet logotype
TabyCentrum-450x298.jpg

Synligare poliser i Täby centrum

Polisen ska bli synligare i bland annat Täby centrum efter en samverkansöverenskommelse mellan myndigheten och kommunen.

Synligare poliser i Täby centrum

Foto: Täby centrum

Täby kommun och polisen har undertecknat en samverkansöverenskommelse för att bättre kunna förebygga brott och öka tryggheten i Täby.

– Vi är nöjda med att ha nått en överenskommelse där vi bland annat får en synligare polis på platser som kommuninvånare upplever är otrygga, bland annat Täby centrum och Gribbylunds centrum. Genom att ta del av varandras erfarenheter och samordna våra resurser blir vi effektivare, säger Sofia Paulson (M), ordförande i Trygg i Täby-rådet.

Flera fokusområden är prioriterade: trygghet i offentlig miljö, inbrott i bostad samt ungdomars användning av tobak, droger och alkohol.

– Det finns goda förutsättningar för ett framgångsrikt brottsförebyggande arbete i Täby. Genom överenskommelsen har vi nu samsyn i prioriteringarna och kommer kunna fortsätta arbetet tillsammans, säger lokalpolisområdeschef Anette Haag.

Bakgrunden till samverkansöverenskommelsen är en lokal lägesbild som under fjolårets togs fram av Täby kommun och polisen. Samverkansöverenskommelsen gäller från och med 6 mars 2017 till och med 31 december 2018.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013