Stora Enso tar steg mot biobaserade kemikalier - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
24 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Packmarknaden - Förpackning
2016-05-10 | 23:37
Packmarknaden logotype

Stora Enso tar steg mot biobaserade kemikalier

I enlighet med avtalet kommer de två företagen att samarbeta för att utveckla processer för biobaserade kemikalier som är av intresse för Stora Enso, genom att tillämpa Rennovias expertis inom processutveckling och identifiering av katalysatorer. Rennovia fokuserar på att utveckla teknologi för nya katalysatorer och processer för kostnadseffektiv kemikalieproduktion av förnybara råmaterial.

 

Avtalet är ett naturligt steg i Stora Ensos omvandling till ett företag inom förnybara material som riktar in sig på nya marknader och utvecklar nya produkter.

 

– Avtalet kommer att skynda på en del av den utveckling som Stora Enso jobbar på och ger oss en bra grund för att fortsätta bygga upp ett utbud av hållbara biobaserade lösningar för våra kunder. Vi ser fram emot att samarbeta med Rennovia, säger Juan Carlos Bueno, Executive Vice President för Stora Ensos division Biomaterials.

– Detta avtal visar på de breda användningsmöjligheterna för Rennovias katalysatorteknologier för produktion av biobaserade kemiska produkter. Vi är glada att Stora Enso ser våra katalysator- och processteknologier som en effektiv och kostnadseffektiv grund för att producera biobaserade kemikalier, säger Robert Wedinger, vd och koncernchef för Rennovia.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013