Rosti delas och blir två bolag - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Plastforum - Plast & Gummi
2017-03-17 | 08:41
Plastforum logotype
Brendan_Colgan.jpg

Rosti delas och blir två bolag

… även fortsättningsvis att äga de båda koncernerna. Nuvarande divisionen Automotive, kommer med sina fyra tillverkningsanläggningar i Storbritannien, att bilda Rosti Automotive.

 

Den resterande delen av Rosti, kommer att fortsätta som Rosti Group och utveckla sin verksamhet inom marknadssegmenten förpackningar, konsument- och professionell utrustning, kontorsmaskiner och life science.

 

De båda koncernerna kommer att börja fungera självständigt med omedelbar verkan. Den juridiska delningen förväntas dock inte vara klar förrän i juni 2017.

 

Anledningen till verksamhetsuppdelningen, är enligt Rosti´s styrelseordförande Mats Heiman, är att de båda verksamheterna har olika utmaningar, möjligheter, marknader och kunder. Genom separationen  kommer verksamheterna att kunna fokusera på sin unika dagordning och därmed påskynda sina utvecklingsinsatser.

 

Brendan Colgan, nuvarande vd för Rosti koncernen, kommer även fortsättningsvis att att vara vd för Rosti Group. Joachim Magnusson, tidigare vice vd för för den europeiska delen av divisionen Automotive blir vd för Rosti Automotive.

 

Plastformsprutningsföretaget och legotillverkaren Rosti Group har tillverkningsanläggningar i Sverige, Kina, Malaysia, Tyskland, Polen, Rumänien, Turkiet och Storbritannien.

 
 -Jag ser mycket lovande utsikter för 2017 och framöver, säger Brendan Colgan, vd för Rosti Group.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013