Rapid gör kraftfull framtidsinvestering - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
24 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Plastforum - Plast & Gummi
2017-03-31 | 10:17
Plastforum logotype
Rapid-980x621.jpg

Rapid gör kraftfull framtidsinvestering

… knappt 40 miljoner kronor i nya maskiner för dagens och morgondagens produktprogram. Bengt Rimark, koncernchef för Rapid Granulator AB, säger till Plastforum att detta är en satsning inte bara i Sverige utan att lika mycket ska investeras i USA, då företaget ska bygga en ny produktionsanläggning där.

 

Investering i Bredaryd inbegriper tre stora bearbetningsmaskiner i form av en extremt stor svarv, två fleroperationsmaskiner samt en automatisk robotanläggning som uppgraderats och som ska försörja maskinerna.

 

-De maskiner som vi nu har investerat i ska klara både dagens och framtidens produktprogram, säger Bengt Rimark.

 

Den fabrik som ska byggas i USA kommer att bli en kopia av produktionsenheten i Bredaryd. Dock kommer även framledas, alla nyckelkomponenter till företagets granuleringskvarnar som kutterhus och rotorer, att tillverkas i Bredaryd.

 

Rapid Granulator har sedan två år tillbaka, nya ägare i form av den svenska koncernen Lifco. Bengt Rimark gläds åt detta då ägarna, med Carl Bennet som majoritetsägare, är industrialister och vill bygga värden över lång tid.

 

-De vet vad som krävs för att vi ska kunna utveckla den här verksamheten och har gjort fler investeringar under de två år som de ägt bolaget än vad de tidigare amerikanska ägarna gjorde under de 16 år som de ägde oss, säger Rimark.

 

Foto: Rapid Granulator

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013