Produktionslyftet får 21 miljoner - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
30 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Verkstäderna - Tillverkande industri
2017-01-23 | 08:37
Verkstäderna logotype
produktionslyft

Produktionslyftet får 21 miljoner

Tillväxtverket fortsätter att satsa på Produktionslyftet för perioden 2017-2019.

Swerea IVF, som är huvudman för Produktionslyftet, får 21 miljoner kronor för att stärka små och medelstora företags produktionskompetens inom ramen för programmet.

Tillväxtverket har tillsammans med Vinnova (initialt även KK-stiftelsen) finansierat Produktionslyftet i tio år.

– Att ett program håller på så länge är ovanligt och vi avser att verka och utvecklas länge än, säger Produktionslyftets programdirektör Birgitta Öjmertz. Samtidigt tror jag att uthållighet är viktig för svensk industri som helhet, vi behöver bygga vidare på det vi har.

Effektivisera

Produktionslyftet arbetar med Lean som grund och strävar efter att hela tiden förbättra utifrån företagens egna utmaningar och behov, men parallellt också titta på det nya och utifrån det se vad som ytterligare kan göras. Det handlar om att både förbättra och förnya för att ge stöd till Sveriges industriföretag att öka sin förbättrings- och förnyelseförmåga. Detta är Produktionslyftets drivkraft; att visa på sätt att effektivisera och få kontinuitet i företagens förnyelseprocesser samt att visa på nya möjligheter framåt.

– Sju miljoner kronor per år under tre år känns som en bra grund att driva arbetet vidare utifrån, säger Birgitta Öjmertz. Det ger oss möjlighet att både fortsätta med de delar vi arbetat med sedan tidigare och även att bygga vidare för en verksamhet kopplad till andra områden som exempelvis digitalisering.

171 miljoner

Enligt Tillväxtverket är det första gången som verksamhetsbidrag fördelats för tre år genom öppna utlysningar där alla som uppfyller kriterierna har kunnat söka. Allt för att få så bra ansökningar som möjligt och trygga en effektiv och rättssäker hantering. Några andra av de tiotal organisationer som tilldelats verksamhetsbidrag under perioden är Swedish Incubators and Science Parks, SVID – Stiftelsen Svensk Industridesign och NyföretagarCentrum Sverige. Totalt rör det sig om 171 miljoner kronor som ska fördelas, pengar till olika insatser som bidrar till att stärka företagens konkurrenskraft.

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013