Prestigefullt designpris till Better Shelter - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
27 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Plastforum - Plast & Gummi
2017-01-27 | 08:27
Plastforum logotype
Safeman.jpg

Prestigefullt designpris till Better Shelter

… tog hem priset för årets design i kategorin Arkitektur samt tävlingens stora pris. Företaget utvecklar och tillhandahåller innovativa bostadslösningar för personer som fördrivits av väpnade konflikter och naturkatastrofer runt om i världen. Bostädernas tak och väggpaneler tillverkas av Safeman AB bland annat.

 

 

Husen, små hus på 17.5 kvadratmeter levereras i två platta paket om 70 kilo, vilka kan sättas ihop utan särskilda verktyg på några timmar och ge skydd för en familj.

 

– Vi är otroligt stolta över att vinna både priset för årets design inom arkitektur och det stora priset i Beazley Designs of the Year, säger Johan Karlsson, grundare av och interim vd för Better Shelter, i ett pressmeddelande.

 

Designpriset, prisar de senaste 12 månadernas mest originella och spännande design från hela världen i sex olika kategorier: Arkitektur, Digitalt, Mode, Grafik, Produkt och Transport.

 

70 projekt var nominerade till de sex olika kategorierna i Beazley Designs of the Year, som alla återfinns i en utställning på Design Museum i London fram till den 19 februari 2017.

 

För att bli nominerad krävs att projektet främjar eller skapar förändring, fångar årets anda, möjliggör tillgänglighet och har en utvecklad och nytänkande design.

 

Läs även…Svenskbyggda flyktinghus på plats på Lesbos

 

Foto: Better Shelter

 

d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013