PP Polymer och KTH tar plats i nytt EU-projekt - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
24 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Plastforum - Plast & Gummi
2017-03-21 | 18:28
Plastforum logotype
Paul.jpg

PP Polymer och KTH tar plats i nytt EU-projekt

… till EU gällande ett nytt projekt, vilket går under benämningen Claims. Projektet, vilket ska löpa på fyra år, syftar till att utveckla en grön nanoteknologisk ytbehandling som omsluter mikroplasterna i våra hav och möjliggör nedbrytning under påverkan av synligt ljus.

 

-Det här är ett stort och intressant projekt och vi ser stora möjligheter för att projektet ska godkännas, säger Ann-Christin Paul, vd för PP Polymer, till Plastforum.

 

Avdelningen för funktionella material på KTH kommer i projektet att vara ansvarigt för framtagningen av den miljövänliga nanoteknologiska ytbehandlingstekniken. PP Polymer kommer å sin sida att ha till uppgift att befästa och se till att tekniken fungerar i verkligheten.

 

-Vår uppgift är att använda KTH´s teknologi i teorivärlden och överföra till praktik och på sikt sedan skala upp tekniken, säger Paul.

 

I projektet ingår även att ta fram en prototyp till ett automatiskt robotsystem, vilken kan integreras i båtar eller vid hamnar. Denna del ska utföras av andra deltagande aktörer i projektet.

 

 -Det här är ett stort och intressant projekt och vi ser stora möjligheter för att projektet ska godkännas, säger Ann-Christin Paul, vd för PP Polymer AB. Foto: Veronica Rönnlund.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013