Olga blev Årets kvinnliga stjärnskott - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
29 april 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Rent - Städ & Rengöring
2017-02-03 | 14:12
Rent logotype
Olga-Kovalchuk-468x312.jpg

Olga blev Årets kvinnliga stjärnskott

Olga Kovalchuk, som driver hemserviceföretaget K2 Comfort i Habo utanför Jönköping, har utsetts till”Årets kvinnliga stjärnskott” i tävlingen EY Entrepreneur Of The Year. 

Hon har en bakgrund som anställd på svenska ambassaden i Ukraina och som konsult på Exportrådet, Business Sweden i Kiev. 2011 flyttade hon till Sverige och startade K2 Comfort tillsammans med Johan Ortstam.

På bara sex år har företaget vuxit från ingenting till att idag ha 100 anställda och sju kontor, i Jönköpings- och Skaraborgs län samt uppdrag i Göteborg, Kalmar och Växjö. Företaget omsätter 20 miljoner kronor.

En mycket snabb resa.

EY, som står bakom utmärkelsen, är ett globalt företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning. Årligen arrangerar bolaget tävlingen EY Entrepreneur Of The Year i drygt 60 länder. Syftet är att synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap.

EY Entrepreneur Of The Year och delas ut regionalt, nationellt och internationellt.

Olga Kovalchuk kammade först hem den regionala utmärkelsen i kategorin Årets kvinnliga stjärnskott, i  Småland. Därefter vann hon även det nationella priset.

Motiveringen löd:

”Olga Kovalchuk har gjort en fantastisk personlig resa. Med små medel och stort hjärta har hon byggt ett företag som växer mycket snabbt. Olga är en self made-woman i en bransch som får människors hem att skina”.

För nättidningen JMini betonar Olga Kovalchuk att utmärkelsen inte handlar om henne, utan om företagets hela team av duktiga och professionella och hårt arbetande medarbetare.

Hennes främsta tips till den som vill starta egen verksamhet är att växa med ett positivt kassaflöde och inte med lånade pengar. Hon poängterar också att man ska investera i sin personal och alltid hålla hög kvalitet på leveransen.

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013