Nytt spolhandtag minskar kramprisk - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
29 april 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Rent - Städ & Rengöring
2017-01-23 | 09:38
Rent logotype
Karcher-Easyforce_webb-468x311.jpg

Nytt spolhandtag minskar kramprisk

Kärcher lanserar ett nydesignat spolhandtag för sina professionella högtryckstvättar för het- och kallvatten. Tvättarna får ha ett maxtryck på upp till 300 bar. 

Rekylen i vattentrycket pressar automatiskt handtaget mot handen, vilket minskar risken för överbelastning av händer, fingrar och underarmar, skriver Kärcher i ett pressmeddelande.

Genom att använda rekylen som avlastning, reducerar det nya spolhandtaget, kallat EASY!Force, risken för kramp i musklerna under långa arbetspass.

Gränssnittet från spolhandtaget till spolröret och högtrycksslangen har också fått en ny utformning, genom att en ny trapetsgänga ger en tät och driftsäker anslutning. Den fästs genom att vridas ett varv (360°), skriver Kärcher.

Även övriga anslutningar – från spolrör till munstycken och från slangen till högtryckstvätten – är utrustade med den nya gängan.

Henrik Odenstam, produktchef HD/HDS Kärcher, säger att även ventilen har förbättrats genom att de båda huvudkomponenterna, kulan och ventilsätet, nu är keramiska.

Med hjälp av adaptrar kan det nya spolhandtaget anslutas till befintliga högtryckstvättar. Adaptrarna kan också användas för att ansluta nyinköpta högtryckstvättar med den nya gängan till befintliga komponenter.

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013