Ny plog skonar hästar - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
27 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Leveranstidningen Entreprenad - Entreprenad & Anläggning
2017-02-22 | 09:22
Leveranstidningen Entreprenad logotype
Multiplogen kan kopplas till en fyrhjulsdriven bil, fyrhjuling eller traktor.
Multiplogen kan kopplas till en fyrhjulsdriven bil, fyrhjuling eller traktor.

Ny plog skonar hästar

En plogbredd på fem meter utlovas med ny multiplog försedd med både en kort och en lång vinge. Produkten ska lämpa sig för till exempel skogsvägar, bilbanor på is och träningsvägar för hästar.

G-Produkt Björbo Sweden har tagit fram Multiplogen Sweden, en plog som kan kopplas till en fyrhjulsdriven bil, fyrhjuling eller traktor.

Produkten är utrustad med en kort och en lång vinge.

– Med bägge vingarna nedfällda är plogbredden tre meter och med endast stora vingen nedfälld är plogbredden två meter, vid plogning tur och retur efter en väg blir plogbredden således fem meter, förklarar Göran Gustafsson på G-Produkt Björbo Sweden.

Med bakre delen av den stora vingen i upplyft läge ska det gå bra att skära ned snöplogkanter, plogvingarna kan också justeras så att de hänger fritt i luften utan att vidröra marken, det ska då bli möjligt att ploga med lätta fordon vid tjällossning utan att trycka sönder vägen.

Enligt Göran Gustafsson har snöplogen har ett stort användningsområde för till exempel plogning av byvägar, skogsvägar, sportflygfält, bilbanor på is, och långfärdsskridskobanor, han lyfter också fram träningsvägar för travhästar eftersom det går att reglera plogvingarna för att lämna snö på vägen så att det bildas ett mjukt underlag som förhindrar ledskador på hästen.

Multiplogen Sweden tillverkas på beställning och enligt tillverkaren kan plogen göra samma jobb som en traktor eller lastbil med snöröjningsutrustning, om den kopplas till en fyrhjuling ska det också gå att till exempel ploga på sjöis med en tjocklek på tio centimeter.

———————————————————————————————————

EntreprenadbranschensEttan_no_3_2017
egen tidning!  Följ oss på
FacebookInstagram,
Twitter och Youtube
! :)

Instagram

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013