Ny grupp för plast- och miljöstandarder bildas - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
27 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Plastforum - Plast & Gummi
2017-02-10 | 08:38
Plastforum logotype
Standard-980x490.jpg

Ny grupp för plast- och miljöstandarder bildas

Den nationella motsvarigheten, Swedish Standards Institute, arrangerar ett första intressemöte den 14 mars. Målet är att kommittén ska vara fastställd i september senare i år.

 

Johan Dahlgren, projektledare för plastkommittén på SIS, säger att syftet med mötestillfället är att samla intressenter från hela spektrat av spelare inom plast- och miljöområdet, alltifrån plasttillverkare och återvinningsföretag, universitet och myndigheter till miljöorganisationer.

 

Arbetsprogrammet för den nya gruppen är ännu inte fastställt. Detta gör att de som är med från början kommer att ha stor inverkan på vilka frågor, metoder och material som sätts på agendan.

 

-Den svenska kommitténs uppgift blir att påverka så mycket som möjligt av innehållet på internationell nivå, säger Johan Dahlgren.

 

Han tror att det som kan vara av störst intresse är materialbaserade standarder, exempelvis standarder för biobaserad plast. Det kan även handlar också om att få fram mätmetoder så att man kan stämma av exempelvis partikelmängd i vatten för att kunna jämföra på samma sätt över hela världen, säger Johan Dahlgren.

 

Du som vill vara med och påverka ombeds kontakta Johan Dahlgren på johan.dahlgren@sis.se. /SIS

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013