Nu eller aldrig - Mentor Newsroom
finns!
Mentor Communications Group logotype
24 maj 2017
Mentor Newsroom lototype
23 redaktioner – Sveriges mest initierade näringslivsbevakning.
Plastforum - Plast & Gummi
2017-05-03 | 09:00
Plastforum logotype
YH_Utbildning.jpg

Nu eller aldrig

-Målsättningen för träffen, den 26 april, var att få företag att förstå vikten av att öppna upp sina företag för LIA-platser (Lärande i Arbete) till hösten, säger Joakim Wiedesheim, vd för Polymercentrum, som även sitter med i styrelsen för YH-utbildningen.

 

Verktygsmakare-utbildningen är en eftergymnasial utbildning på 1,5 år med blandad teori och praktik. Den är avgiftsfri och är studiemedelsberättigad och rymmer 20 platser.

 

Företagsledarna som fanns på plats visade stort intresse för den kommande utbildningssatsningen och erbjöd alla LIA-platser i sina respektive företag.

 

-Nu handlar det om att de företag som var på plats också visar att det blir verkstad av det här, säger Joakim Wiedesheim.

Han tror att intresset för utbildningen kommer att vara stort. Då antalet platser är begränsat till 20 elever, är det först till kvarn som gäller. För att få ansöka krävs tekniskt gymnasium + 2 års arbete, fem års arbetserfarenhet samt kunskap i svenska, engelska och matematik alternativt att en individuell bedömning görs.  

 

-Lyckas vi inte nu så kommer vi inte att få chansen fler gånger. Det är nu eller aldrig. Företagen på plats förstod med all tydlighet att om de inte är med på tåget nu, så kan vi lika gärna lägga ner. Men vi kommer att lyckas, säger Wiedenheim.

 

Utbildningen är planerad att ta fart i slutet av augusti 2017. Exakt datum är ännu inte spikat. Kurserna rymmer utöver LIA, maskinkunskap, materiallära, mätning & kvalitet, verktygskonstruktion samt verktygskunskap.

 

Bakom utbildningen står Jönköpings Tekniska Högskola, JTH. Den teoretiska utbildningen kommer att hållas vid campus Nässjö och campus Värnamo, med möjlighet till virtuell uppkoppling, mellan skolorna.  kommer att Uppdragsgivaren Utbildningen är tänkt att rymma två studiegrupper med placering i Nässjö och Värnamo.

 

 

 -Lyckas vi inte nu så kommer vi inte att få chansen fler gånger, säger Joakim Wiedenheim, vd för Polymercentrum, som sitter med i styrelsen för YH-utbildningen. Foto: Christer Gallneby

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

MENTOR NYHETSBREV

Vill du ha Mentornewsroom nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan
Huvudkontoret: Tryffelslingan 10,181 72 Lidingö Box 72001, Tel 08-670 41 00. Hitta hit!

© MENTOR COMMUNICATIONS AB 2013